Anvelope de vară Davanti – tot ce trebuie să știi

Este normal sa fii indecis daca sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara sau sa iti pui anvelope all-seasons si sa scapi de o grija suplimentara.

Vezi concursul nostru aici  >> https://cutt.ly/GwPp3Iw

Aceasta dilema este permanenta si fiecare varianta are adepti infocati. Oricum decizia reprezinta un compromis pe care fiecare dintre noi il face in functie de stilul si aptitudinile de conducere personale, caracteristicile anvelopelor, bugetul disponibil, drumurile si conditiile meteo specifice zonei in care circulam cu masina sau locul in care parcam masina.

Sfatul nostru este sa tineti cont de urmatoarele considerente generale:

  • Anvelopele sunt piese complexe de inginerie care trebuie sa realizeze manevrabilitate, tractiune si franare optime care sa va dea siguranta si confort in conducerea masinii.
  • Anvelopele de vara, iarna si all-seasons sunt diferentiate constructiv in doua domenii cheie – amestecul de cauciuc si modelul benzii de rulare. Acestea, la randul lor, sunt determinate de mediul inconjurator si conditiile in care pneul este in uz.
  • Amestecul de cauciuc pentru anvelopele de vara are o reteta speciala care ofera aderenta excelenta si o manevrare atat pe soselele uscate, cat si pe cele umede, in conditii de temperaturi mai mari, spre deosebire de reteta pentru anvelopele de iarna care ofera aderenta excelenta pe suprafetele rutiere acoperite cu zapada sau gheata, precum si pe drumurile umede, dar in conditii de temperaturi scazute.
  • Temperatura limita care separa anvelopele de vara de cele de iarna este 7 grade Celsius. In cazul in care temperaturile zilnice sunt sub limita de 7 grade Celsius, este bine sa utilizati anvelope iarna. In cazul in care temperaturile zilnice se regasesc peste limita de 7 grade Celsius, este bine sa utilizati anvelope de vara.

Recomandarea specialistului nostru pentru vara sunt: anvelopele de vară Davanti DX390 si DX640

Testarea si omologarea anvelopelor Davanti DX390 si DX640 s-a realizat la autodromul IDIADA, Barcelona, Spania de catre compania independenta Tread LTD. Modelele DX640 si DX390 au cucerit rapid piata din Marea Britanie datorita standardelor de calitate inalte, performantelor bune si preturilor rezonabile, generand un feedback fantastic din partea clientilor.

Davanti DX390 este o anvelopa HP remarcabila, proiectata pentru autoturisme familiale mici, cu o rata buna de raspuns in toate conditiile meteorologice, un consum eficient de combustibil si conducere confortabila.

Performatele si siguranta oferite, impreuna cu longevitatea si confortul sunt principalele atuuri ale gamei de anvelope Davanti DX390. Acestea se diferentiaza de competitorii sai nu numai din prisma pretului accesibil, ci si a valorilor etichetei europene.

In 2017, producatorul Davanti a primit, pentru modelul DX390, prestigioasa si foarte apreciata certificare de marca a firmei TÜV SÜD, una dintre cele mai importante organizatii de servicii tehnice din lume, avand sediul in München, Germania. Pentru a obtine marca de certificare a performantei TÜV SÜD, anvelopa trebuie sa respecte anumite valori de prag intr-un program de testare foarte exigent. Performanta cauciucului este verificata in teste practice atat pe platformele de incercare, cat si pe sosea. Programul include criterii din domenii precum dinamica de conducere, siguranta in conducere, fiabilitatea operationala si proprietati de mediu si a fost dezvoltat pentru a masura criteriile normale de performanta orientate catre utilizatori. Pentru a obtine marca de certificare, anvelopele testate trebuie sa depaseasca standardele si valorile de prag existente.

Anvelopa de vara Davanti DX390 a fost testata in comparatie cu mai multe anvelope din gama medie, obtinand rezultate ponderate care au depasit pe cele ale celorlalti competitori testati, in cele mai multe criterii relevante pentru siguranta, cum ar fi franarea pe carosabil umed si uscat, dovedind ca Davanti este lider in comparatie cu marcile concurente. Datorita stransei colaborari dintre Davanti Tyres si TÜV SÜD in timpul procesului de testare, au fost obtinute, in ansamblu, imbunatatiri semnificative din perspectiva calitatii anvelopei si a performantei.

In plus fata de teste, TÜV SÜD a vizitat si a verificat de mai multe ori fabrica responsabila pentru producerea anvelopei, Qingdao Sentury Tire. Acreditarea independenta si inspectia TÜV SÜD a instalatiilor Davanti Tyres sprijina faptului ca dezvoltarea produsului lor in Europa impreuna productia in una dintre cele mai avansate fabrici din lume din China, este o formula castigatoare pentru a furniza anvelope care depasesc brandurile traditionale din gama medie. Gama de anvelope Davanti se diferentiaza, nu numai in privinta pretului accesibil si a valorilor de eticheta europeana, dar si in termeni de performanta.

De asemenea, Davanti a testat longevitatea pneurilor sale prin compania IFV din Germania. Compania declara ca rezultatele demonstreaza ca longevitatea produselor sale este echivalenta cu standardele originale OE de varf ale echipamentelor.‘ Testarea longevitatii de catre IFV, impreuna cu certificatul de performanta TÜV SÜD, ajuta la sustinerea principiilor solide ale producatourlui Davanti Tyres privind combinatia optima dintre siguranta, performanta si costuri, necesare pentru a obtine un produs destinat clientului final.

Obtinerea marcii de performanta TÜV SÜD este o adevarata piatra de hotar pentru Davanti si marturie a calitatii fantastice a anvelopelor noastre. Este o recunoastere atotcuprinzatoare, care include auditul facilitatilor noastre de productie, validarea independenta a claselor noastre de etichete industriale si testarea caracteristicilor de manevrare care nu sunt acoperite de etichetele UE. Anvelopa Davanti a fost testata alaturi de marci europene consacrate si am fost incantati sa vedem ca rezultatul final a depasit toate celelalte marci de referinta. Sa obtii rezultate pozitive atat in manevrabilitate pe drum umed, cat si uscat este o realizare incredibila‘, a daugat Peter Cross, Director General Davanti Tyres.

Fiind destinate automobilelor mici si medii gama de anvelope Davanti DX390 reprezinta raportul perfect intre pret, performate si durabilitate. Dimensiunile pe care se comercializeaza sunt cuprinse intre 14 si 16 inch avand latimea benzii de rulare cuprinsa intre 165 mm si 225 mm.

Davanti DX640 este o anvelopa UHP proiectata pentru autoturisme sport si SUV-uri, cu performante remarcabile de aderenta pe teren umed si nivele reduse ale zgomotului la rulaj.

Cu designul asimetric special optimizat al modelului DX640 beneficiati de performante superioare atat timp de ploaie, cat si in situatii de franare urgenta si in viraje stranse. Automobilele echipate cu anvelope Davanti beneficiaza de un consum redus de carburant si confort exceptional pe toata durata calatoriei, fiind o optiune competitiva pentru brandurile premium. Compusii speciali din componenta DX640 determina un randament kilometric ridicat, apropiandu-se de rezultatele cauciucurilor de prim montaj. Gama de anvelope de vara Davanti DX640 se produce pe dimensiuni cuprinse intre 17 inch si 20 inch cu latimea benzii de rulare cuprinsa intre 205 si 315 mm.

Sean Maddocks, Director de Vanzari al firmei britanice Davanti Tyres, a declarat: Modelul DX640 a obtinut evaluari exceptionale de aderenta pe teren umed si rezultate scazute de zgomot si poate fi creditata ca se bate de la egal la egal cu o serie de alte marci performante majore, in teste ce includ autodromul IDIADA, Finlanda. Centrul de testare este unul dintre cele mai solicitante si cuprinzatoare poligoane de teste din Europa pentru franarea si manevrare pe drum uscat, franarea pe drum umed, acvaplanarea longitudinala, confort la rulare si manevrare pe drum umed ‘. Modelul DX640 s-a dovedit deja o optiune optima la un pret competitiv, dezvoltat din pasiunea pentru performanta si proiectat la o facilitate de productie de prim rang la nivel mondial care incorporeaza cele mai noi tehnologii de constructie a anvelopelor.

Gama de anvelope Davanti se bazeaza pe reputatia inovatie, calitate si incredere’ consolidata de marca TÜV SÜD si sustinuta de catre garantia daunelor accidentale’ parte a programului Davanti. Milioane de soferi au incredere in Davanti Tyres, la nivel global. Oferta detaliata pentru toata gama de anvelope Davanti o puteti gasi pe magazinul online Anvelope.ro, importatorul unic in Romania al brandului britanic.

Adaugă un comentariu