(P) Când ți-ai verificat ultima dată frânele? Programează cât mai curând o vizită la Bro Cars Solutions!

Autovehiculele funcționează ca un tot unitar și probabil știi deja asta. Chiar și cea mai mică și aparent neînsemnată garnitură, dacă este defectă, poate cauza mari probleme și poate strica numeroase componente. De aceea, este bine să îți cunoști mașina, să știi care sunt zgomotele specifice fără a avea o problemă și cum se comportă la frânare și accelerare, pentru a ști când este momentul să intervii și să programezi o vizită la un service auto.

Dintre toate sistemele mașinii, putem spune că sistemul de frânare este cel mai important. Mașina trebuie să frâneze în orice fel de condiții, indiferent dacă vorbim despre frânare de urgență sau de o frânare normală, așa că este important ca toate componentele sistemului să fie în cea mai bună stare. Din păcate, mulți șoferi verifică sistemul de frânare numai în momentul în care apar probleme serioase sau chiar mai rău, poate numai după un accident.

Sfatul nostru este să verifici des sistemul de frânare și să mergi cu mașina în service imediat ce îți dai seama că nu mai răspunde bine la comenzi. Astfel, dacă timpul de frânare crește, dacă mașina are tendința să se dezechilibreze ori dacă auzi anumite zgomote sau simți trepidații în timpul frânării, este momentul să te grăbești la un specialist.

Printre cele mai comune semnale cărora trebuie să le acorzi atenție și care îți vor trimite mașina în service, de urgență, se află următoarele:
– creșterea timpului de frânare
– zgomote apărute în momentul frânării
– mașina se dezechilibrează la frânare
– pedala de frână se simte foarte moale sau din contră, foarte tare
– vibrații la frânare
– apariția în bord a martorului sistemului de frânare
– jante încinse
– apariția martorului ABS.

Acestea au fost doar câteva dintre semnalele ce trebuie să te trimită la service urgent. Cel mai sigur este să nu accelerezi brusc și să mergi încet până ajungi la service, astfel încât să nu fie nevoie de folosirea frecventă a frânelor, mai ales în situații de urgență. Dacă locuiești în partea de sud a Capitalei, în Bragadiru sau în apropiere, cel mai sigur este să apelezi la Bro Cars Solutions, un service autorizat, unde vei găsi cele mai bune soluții pentru mașina ta.

De cele mai multe ori, va fi necesară schimbarea plăcuțelor de frână, mai ales dacă nu ai mai realizat această operațiune de ceva timp. Este important de știut că plăcuțele de schimbă la un anumit interval de kilometri, în funcție de recomandările fiecărui producător. Astfel, nu trebuie să aștepți până observi că mașina frânează mai greu, deoarece este foarte periculos. Un specialist în domeniu își va da seama dacă este momentul schimbării plăcuțelor, indiferent dacă a venit momentul stabilit de către producător sau nu. Contează foarte mult și stilul de condus, caracteristicile drumului și așa mai departe.

Așadar, dacă observi anumite probleme la frânare și vrei să verifici mașina, apelează cu încredere la un service auto Bragadiru, așa cum este și Bro Cars Solutions!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/al01Ad0f_KI

Adaugă un comentariu