(P) Ce înseamnă Enduro?

Pentru cei care nu știu, Enduro este un tip de sport moto, care necesită abilități speciale pentru a conduce motocicletă pe un teren accidentat.

Enduro este o provocare atât pentru experiența motociclistului, cât și pentru rezistența motocicletei.

Sursă:Pixabay

Pe lângă asfalt, competițiile de enduro se desfășoară și pe diferite tipuri de teren (argilă, nisip, pietriș, noroi). În timpul acestei competiții, trebuie să depășiți diferite tipuri de obstacole, urcând și coborând pe pante abrupte, sărituri în înălțime, traversare a copaci căzuți, bazine de apă și pietre.

Sursă:Pixabay

De fapt, fiind o disciplină moto, enduro este asemănător sporturilor duale. Cele mai populare modele de motociclete enduro pe piata sunt de 250 sau de 450 cc. Există și modele enduro potrivite pentru motocicliștii începători, de 125 cc.
O diferență între motocicletele enduro și cele de cross este că motocicletele enduro necesită piese, accesorii și echipamente mai ieftine, ceea ce se datorează unității crossover reglate.

Motocicletele enduro sunt caracterizate prin niveluri reduse de zgomot, suspensie foarte robustă, între 5 și 6 viteze, caroserie din oțel, roți rezistente la impact, greutate medie redusă a motocicletei, rapoarte de transmisie mai mari și o tracțiune bună.

Cele mai populare branduri de motociclete enduro de înaltă calitate sunt Suzuki, Honda, Kawasaki, Yamaha.

Sursă:Pixabay

Pentru a satisface cerințele motociclismului enduro, echipamentele moto trebuie să ofere un nivel suficient de ridicat de confort și protecție atunci când conduceți off-road. Prin urmare, echipamentul conceput pentru motocross trebuie să ofere o protecție bună dacă conduceți o motocicletă enduro.

Ce calități trebuie să aibă echipamentele de enduro?

Rezistență

Rezistența la uzură este un factor cheie la echipamentele enduro, întrucât unul dintre elementele echipamentelor moto care sunt folosite cel mai mult sunt cizmele moto.

Pentru cizmele enduro este important tălpile să fie foarte rezistente, dar în același timp să permite confort și stabilitate maximă. Din acest motiv, avem nevoie de niște cizme enduro care sunt de calitate și foarte rezistente.

Sursă:Pixabay

Indiferent dacă echipamentul enduro este conceput pentru sport moto profesionist sau amator, este foarte important să fie realizate din materiale de înaltă calitate.
Un indicator al calității este prezența certificatelor de calitate într-un echipament enduro. Așa că nu uitați atunci când cumpărați echipament enduro să vă asigurați întotdeauna că echipamentul ales îndeplinește standardele industriei de calitate și de siguranță, dintre care ECE, SNELL și DOT.

Protecție

Nivelul înalt de protecție este foarte important atât când este vorba de echipamente enduro, cât și când este vorba de conducere în condiții urbane.
Una dintre funcționalitățile echipamentului de motocross și de enduro este ceea că are zone întărite amplasate strategic pentru a proteja corpul motociclistului în caz de un accident rutier.

Ochelarii proiectați pentru enduro sunt dotate cu un strat special care permite potrivirea lor perfectă la cască. De asemenea, aceștia au un strat anti-aburire, care permite confort și vizibilitate bună pentru conducere în condiții umede sau calde.

Este recomandat cizmele moto să oferă o tracțiune foarte bună, ceea ce este foarte important în orice sport moto.

Confort

După cum știm, nu este foarte plăcut să ieșiți afară cu motocicleta enduro vara, când vremea este foarte caldă. De aceea, echipamentele moto de calitate, care sunt special create pentru enduro, sunt realizate din materiale respirabile speciale, care permit îndepărtarea transpirației.

Ventilația este o trăsătură caracteristică tuturor elementelor echipamentului enduro – costume, pantaloni, tricouri, căști, cizme. Căștile de enduro, de exemplu, sunt echipate cu niște deschideri de aerisire speciale, care asigură un nivel înalt de ventilație și asigură eliminarea umezelii în orice climat.

Unul dintre motivele pentru care echipamentul original de enduro este atât de confortabil este designul său ergonomic. Pentru a face față provocărilor de enduro, echipamentele de enduro sunt concepute pentru a urma formele naturale ale corpului. ÎN acest fel, echipamentele enduro oferă un nivel excelent de libertate și de confort în timpul conducerii.

Adaugă un comentariu