(P) Ce trebuie să știi înainte de a încheia o poliță RCA sau CASCO

Știai că în ciuda faptului că respecți legea în vigoare, închei polița RCA, ba mai mult decât atât optezi și pentru asigurare facultativă, CASCO sunt și situații care se exclud și nu poți fi despăgubit?! Iată despre ce este vorba.

Ce acoperă polița RCA și ce nu

Despre RCA auto știm că este obligatoriu conform legii în vigoare. O astfel de asigurare poate avea valabilitate jumătate de an sau un an, alegerea este mai degrabă una direct influențată de buget. Acum operatorii de servicii din această nișă au oferte destul de atractive și nu doar financiar vorbind. Își fac bază de date și înainte ca valabilitatea RCA-ului să expire anunță pe cel în cauză. O idee grozavă, dacă ne gândim ce riscuri ne asumăm dacă circulăm cu această asigurare expirată: la verificări făcute sau în caz de accident RCA-ul expirat îți aduce o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, plus reținerea certificatul de înmatriculare sau poate chiar și a plăcuțelor de înmatriculare.

RCA-ul este necesar, deci, să circuli legal pe drumurile publice, acoperă pagube materiale precum avarii ale mașinii sau distrugeri de bunuri, vătămări corporale. Totuși, dacă ai avut un eveniment rutier deși minor, dacă mașina în cauză nu este înregistrată pe numele tău nu mai ești despăgubit de asigurător. De asemenea, ies de sub incidența despăgubirii de către asigurator situații precum: imposibilitatea de a face dovada plății la zi a ratelor poliței RCA. De asemenea, dacă analiza unui evenimet rutier denotă că un accident s-a produs din vina ta, fiind sub influența unor substanțe interzise spre exemplu, asigurătorul te poate da în judecată pentru a recupera suma de bani plătită drept despăgubire.

Ce acoperă CASCO și ce nu

În ceea ce privește CASCO vorbim de o asigurare ce nu este obligatorie. Însă poate fi utilă, pentru că acoperă mai multe decât RCA-ul. Condiția obligatorie este ca mașina asigurată să fie înmatriculată provizoriu sau definitiv și să fie înregistrată pe numele celui care își încheie polița de asigurare în cauză.

Sunt desigur și aici situații în care asigurarea nu poate acoperi pagubele. Spre exemplu, dacă un accident auto este provocat în perioada de iarnă, cauza fiind lipsa anvelopelor potrivite în această perioadă, conform legii, nu vei fi despăgubit. De asemenea, dacă un accident se întâmplă în afara drumurilor publice, CASCO nu este soluția pentru plata daunelor.

Unde găsești oferte bune la asigurările auto necesare

Pentru asigurările auto necesare asistentul virtual Sherlook te poate ajuta. Descoperă în acest portal oferte de la diverși asigurători, calculează cât te-ar costa asigurarea dorită și încheie una în câțiva pași simpli. Este simplu și rapid și costurile plătite nu sunt afectate de faptul că alegi metoda online.

În acest portal, ușor și rapid, oricând posibil de accesat, sunt toate detaliile necesare pe care le poți citi în tihnă. Sunt mici detalii care fac marile diferențe. Se pare că până la urmă nu există o asigurare auto care chiar să le acopere pe toate!

Contact: [email protected]

Adaugă un comentariu