(P) Începe Formula 1: De ce Mercedes ar putea obține victoria în Marele Premiu al Austriei

Sezonul din Formula 1 va începe în primul week-end din luna iulie, cu Marele Premiu al Austriei, care va avea loc pe Red Bull Ring din Spielberg.

Așteptăm cu nerăbdare noul sezon din Formula 1, iar în cele ce urmează vă vom explica de ce Mercedes are șansa să obțină o victorie în Marele Premiu al Austriei, având în vedere schimbările făcute în ultimele luni.

În ultimii doi ani, Mercedes nu s-a descurcat prea bine pe Red Bull Ring. În 2018 au fost probleme de strategie, iar în anul trecut căldura extremă le-a venit de hac. De acest lucru au profitat cei de la Red Bull, care au obținut două victorii prin Max Verstappen.

Lucrurile ar putea sta însă diferit de această dată. Trebuie ținut cont că, în pofida problemelor din ultimii doi ani, Mercedes s-a descurcat tradițional bine pe Red Bull Ring, unde are patru victorii, ultima în 2017, prin Valtteri Bottas. 

De această dată, lucrurile s-ar putea întoarce în favoarea celor de la Mercedes. În primul rând, Mercedes va veni cu inovația numită DAS, care permite o performanță mai bună în viraje și o apăsare aerodinamică superioară pe liniile drepte. 

Apoi, cei de la Mercedes au dezvăluit că au făcut și alte dezvoltări, iar monopostul  poate funcționa și la temperaturi ridicate în condiții mult mai bune.

Cum văd agențiile de pariuri noul sezon din Formula 1

Agenția Fortuna (licența L1160665W000326 acordată de ONJN și valabilă până la 31 august 2026), sponsorul oficial al echipei naționale de fotbal a României, are deja cotele pregătite pentru Marele Premiu al Austriei și pentru acest sezon.

Astfel, și specialiștii Fortuna consideră că Lewis Hamilton de la Mercedes este favorit să câștige Marele Premiu al Austriei. Acesta are cota 2.75 să obțină victoria pe Red Bull Ring, în timp ce Max Verstappen de la Red Bull are cota 3.10. Charles Leclerc are cota 5.75, iar Valtteri Bottas are cota 6.50. Dacă vrei să vezi cotele tuturor piloților, vizitează acest site de pariuri sportive online.

Mai trebuie spus că în oferta Fortuna sunt disponibile deja o sumedenie de pariuri pe Marele Premiu al Austriei, pe avansul câștigătorului, numărul de piloți clasați, mașina câștigătoare, dacă mașina safety car va interveni în timpul cursei și multe altele.

De asemenea, Fortuna a publicat și cotele pentru lupta la titlu mondial, iar Lewis Hamilton este favorit să obțină al șaptelea succes al carierei, având cota 1.45. El este urmat de Max Verstappen, cu cota 5.00, Valtteri Bottas, cu o cotă de 7.00, și Charles Leclerc, cu o cotă de 8.50.

În clasamentul constructorilor, Mercedes are cota 1.17 să câștige un nou titlu mondial, fiind urmată de Red Bull (cota 7.00) și Ferrari (cota 8.50). În schimb, Williams are cele mai mici șanse, cota fiind de 2.500.

Ce urmează după Marele Premiu al Austriei?

Marele Premiu al Austriei este programat să aibă loc pe 5 iulie. O săptămână mai târziu vă avea loc o nouă cursă pe Red Bull Ring, Styrian Grand Prix. Apoi, pe 19 iulie este programat Marele Premiu al Ungariei de la Hungaroring, în timp ce pe 2 și 9 august vor fi două curse la Silverstone – Marele Premiu al Britaniei și ediția aniversară de 70 de ani. Pe 16 august Formula 1 ajunge la Barcelona, iar pe 30 august e programat Marele Premiu al Belgiei. Ultima cursă anunțată oficial până în acest moment este Marele Premiu al Italiei de la Monza, care va avea loc pe 6 septembrie. 

Oficialii din Formula 1 urmează să anunțe și datele la care vor avea loc Marele Premii din Rusia, SUA, Mexic, Brazilia și Abu Dhabi.

Adaugă un comentariu