(P) Instrumentele SKF pentru sistemele de distribuție permit efectuare reparațiilor cu precizie și eficiență

Sistemul de distribuție este o componentă delicată a motorului modern și tehnicile de reparație necorespunzătoare sunt principala cauză a defecțiunilor mecanice. De aceea, SKF Vehicle Aftermarket oferă 10 instrumente speciale pentru sistemele de distribuție, concepute pentru a-i ajuta pe tehnicienii din ateliere să repare rapid și corect sistemele de distribuție dintr-o gamă largă de vehicule răspândite. 

La majoritatea motoarelor cu curea de distribuție este important ca sistemul să fie înlocuit folosind instrumentele adecvate. Componentele acționate, cum ar fi arborele cu came, arborele cotit și chiar pompa de injecție a motorinei trebuie să fie blocate în pozițiile corecte în momentul în care se desprinde vechea curea de distribuție și celelalte componente conexe, pentru a se monta noul kit. Nerespectarea acestei indicații poate duce la deteriorarea gravă, deseori ireversibilă a motorului. 

Instrumentele SKF pentru sistemele de distribuție au toate componentele care sunt necesare pentru a păstra arborele cu came sincronizat cu arborele cotit și pentru a înlocui sistemul de distribuție corect și în condiții de siguranță. 

Ce conțin și ce avantaje oferă?

  • În locul unui kit universal și voluminos, care să aibă instrumentele necesare tuturor tipurilor de motoare, SKF a creat 10 kituri mai mici, specializate pe modele de motoare asemănătoare și populare. Drept urmare, mecanicii pot alege kitul de instrumente util pentru parcul de mașini cu care lucrează, economisind spațiu și bani; 
  • Fiecare kit de instrumente conține instrucțiuni imprimate, care descriu pas cu pas procedura corectă;
  • Ambalajul este robust și ușor de transportat dacă este necesar;
  • Dacă se pierde sau se strică o componentă, aceasta se poate comanda separat, fără a înlocui întregul kit.

În Europa, 68% din sistemele de distribuție funcționează cu curea, iar deteriorarea acestora necesită reparații costisitoare și de durată. Aceste instrumente îi ajută pe mecanicii în munca de zi cu zi  să facă reparații corecte. 

Cele 10 kituri de instrumente acoperă, în total, 90 de kituri de distribuție și kituri de distribuție cu pompă de apă, cu peste 5.000 de aplicații în parcul de mașini din Europa. 

În total, oferta de instrumente completă a SKF Vehicle Aftermarket cuprinde 16 kituri. În afară de cele 10 instrumente noi pentru sisteme de distribuție oferim și: 

  • 2 instrumente SKF pentru fulia de alternator unisens: VKN 350 și VKN 351 – cu care componentele se pot demonta și monta corect.
  • Un întinzător de curea – VKN 300 – care facilitează mult „întinderea curelei peste roată’.
  • 2 instrumente SKF pentru fixarea burdufurilor – VKN 400 pentru clemele universale și VKN 401 pentru cele cu ureche.
  • Un instrument de lărgit – VKN 402 – pentru montarea burdufurilor universale fără a demonta articulația planetară de pe arbore, ceea ce duce la economii de timp și de bani. Acest instrument pneumatic (cu marcaj CE) permite întinderea burdufului fără efort fizic.
Adaugă un comentariu