(P) Opel Astra H: Ce o face să fie atât de populară?

A treia generație Astra se bucură de la fel de multă popularitate și pe piața second-hand. Iată care îi sunt principalele atribute!

Dacă întrebi pe cineva să-ți spună primele trei hatchback-uri care îi vin în minte, probabilitatea ca Opel Astra să fie printre ele este foarte mare.

Succesul Astrei a crescut exponențial de la generație la generație, hatchback-ul familist compact fiind o alternativă viabilă la Volkswagen Golf sau Ford Focus. Cea mai nouă generație Astra, prin dotările și tehnologia oferită, reușește să fie echilibrul perfect pentru familiștii moderni. Pe piața second-hand din România, Opel Astra H rămâne unul dintre modelele bestseller – un argument în favoarea atributelor care o recomandă.

Astra H a fost o adevărată revoluție la capitolele siguranță, confort și ținută de drum, beneficii care și-au păstrat valoare până în zilele noastre. Gama largă de motorizări, finisajele și ergonomia interiorului, dar și modul în care se conduce fac din Astra H o alegere second-hand chibzuită. Aici contribuie, desigur, și raportul calitate/preț foarte încurajator.

Sigur, nu a fost o mașină perfectă: Opel a apelat la trei acțiuni de rechemare în service, din diferite motive. Primele două au avut ca scop revizia unor componente ale direcției, care ar fi putut fi asamblate greșit. A treia a privit motorul de 1,6 litri pe benzină, la care exista riscul scurgerii uleiului peste evacuare și izbucnirea unui incendiu. Aceste  cazuri au fost rare, iar Opel a reparat gratuit mașinile la care supecta că ar fi existat potențialul unor probleme.

Cât despre neregulile care au apărut ulterior, cea mai frecvent sesizată (și mai costisitoare) au fost injectoarele dieselului de 1,7 litri. Anumite versiuni de la debutul generației suferă pierderi de curent din cauza radioului lăsat pornit, iar altele au probleme cu modulele electrice pentru faruri și ștergătoare, sau pentru închiderea centralizată.

Din fericire, toate aceste probleme pot fi rezolvate fără mari probleme; piesele de schimb se găsesc cu ușurință și nu costă mult. Trebuie doar să știi unde să cauți.

Cum a fost/este experiența ta cu Opel Astra H? Lasă-ne răspuns în rubrica de comentarii de mai jos!

Adaugă un comentariu