(P) Tot ce trebuie să știți despre polița RCA și cum vă ajută o simulare de asigurare auto în acest sens

Toții șoferii știu că, un automobil nu poate circula pe drumuri publice fără a avea asigurarea de răspundere civilă auto în regulă.

Astfel, documentul, pe care orice șofer trebuie să îl aibă în mod obligatoriu, este RCA-ul. Acesta  reprezintă o asigurare auto obligatorie pentru fiecare proprietar de vehicule, care a are rolul de a despăgubi persoanele prejudiciate implicate în urma accidentelor produse de autoturismul pentru care s-a emis polița. Poate fi încheiat atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice, acoperind pagube materiale, vătămări corporale sau chiar decesul.

Lipsa RCA-ului poate duce la sancțiuni cum ar fi: retragerea plăcuțelor de înmatriculare, reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului și amenzi.

Astăzi, mulți șoferi caută un RCA ieftin. O veste bună pentru șoferi este că asigurarea poate fi deținută și în suport electronic, nu neapărat să fie printată.

Cât costă polița RCA?

Pentru a afla informații despre aceasta, puteți face cu ușurință o simulare asigurare auto cu ajutorul unui calculator asigurare auto.

Este destul de dificil să aflați ce preț are asigurarea obligatorie auto în funcție de datele personale și ale autoturismului. Tocmai de aceea, vă este pus la dispoziție un calculator RCA cu ajutorul căruia puteți afla simplu și rapid cat costa asigurarea RCA la cele mai serioase companii de asigurări din România. Mai mult de atât, puteți obține un RCA online, imediat, la cel mai bun preț.

Cum puteți face o simulare de asigurare auto

Pentru aceasta, veți avea nevoie de talon și buletin. Veți introduce seria de șasiu, iar datele autovehiculului se vor precompleta automat. De asemenea, va trebui să completați detaliile despre proprietar, adresa trecută în talon, dar și perioada pe care doriți să încheiați RCA-ul.

Într-un final, veți obține cotația pentru câte luni vă doriți asigurarea RCA. Simplu și rapid.

Avantajele unei simulări auto cu ajutorul unui calculator online de asigurări

Un calculator online de asigurare RCA vă oferă:

  1. Informații despre prețul RCA-ului de pe orice dispozitiv
  2. Oferte disponibile de la toți asiguratorii de pe piață
  3. O poliță RCA trimisă pe mail rapid
  4. Posibilitatea de a compara tarifele între ele și alegerea soluției optime
  5. Plată securizată
  6. Lipsa comisioanelor ascunse
  7. Notificare privind expirarea RCA-ului.

Cum să evitați procurarea unui RCA fals

Dacă nu sunteți atenţi atunci când procurați un RCA, aveți șanse să vă treziți cu una falsă. Cum să evitați astfel de situaţii? Răspunsul se află în acești 2 pași simpli:

În primul rând, verificați licența

Verificați site-ul web pentru a vedea dacă asigurătorul are o licență pentru asigurări RCA. O societate nu poate vinde o poliță dacă licența sa a fost retrasă, suspendată sau este limitată. Verificați acreditările intermediarului de asigurări pe site-ul web al asigurătorului sau pe linia telefonică directă a acestuia.

Verificați politica

Fiecare formular pe suport de hârtie și fiecare versiune tipărită a poliței electronice ar trebui să aibă un cod QR în colțul din dreapta sus. Aceasta reprezintă o protecție suplimentară împotriva

contrafacerii. Citiți codul QR (de exemplu, utilizând o aplicație specială pe smartphone) și căutați numele companiei de asigurări, numărul poliței, data emiterii și data expirării. Asigurați-vă că ați verificat marca, modelul și numărul de înmatriculare al mașinii dumneavoastră. Dacă găsiți o eroare, contactați imediat asigurătorul și corectați datele. În caz contrar, polița dumneavoastră nu va fi valabilă și nu vă va proteja împotriva pierderilor în caz de accident.

Cât costă asigurarea auto RCA?

Prețul unei polițe de asigurare RCA este alcătuit dintr-o rată de bază și diverși coeficienți. Acesta ia în considerare:

  • Tipul de vehicul – camion sau mașină, motocicletă, autobuz sau altul.
  • Cine îl deține – o persoană fizică sau o persoană juridică.
  • Regiunea în care este înregistrat proprietarul.
  • Vârsta și experiența șoferului.

Tariful este influențat și de perioada dorită, informații tehnice despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, capacitatea cilindrică, puterea, numărul locuri, masa maxim autorizată, anul fabricației), numărul de accidente în care cumpărătorul poliței a fost vinovat și de alți factori.

Astfel, asigurarea RCA se încheie atât cu scopul protecției financiare a celui vinovat de producerea accidentului, cât și pentru protecția persoanei păgubite. Șoferul care nu deține asigurare, în situații de accident, va fi tras la răspundere în justiție.

Această asigurare obligatorie este valabilă pe întreg teritoriul României, în statele membre ale Uniunii Europene, pe teritoriul ce aparține Spațiului Economic European, precum și în interiorul statelor care conectează două țări ale UE.

Adaugă un comentariu