Călători în jurul lumii. De 16 ani pe drumurile din lume cu o mașină din 1928. Povestea unei familii și a unei vieți

Faceți cunoștință cu familia Zapp. Sunt din Argentina și au plecat într-o călătorie în jurul lumii acum 16 ani. Herman, capul familiei, are acum 47 de ani, iar Candelaria, soția sa este cu doi ani mai mică.

Totul a început cu o excursie în Alaska și a continua ca un vis. Un vis și o poveste care încă sunt scrise. În urmă cu trei zile, Familia Zapp, care acum s-a îmbogățit cu patru copii ( 3 băieți și o fată) a ajuns și în România.

Călătoria lor a continuat în Australia, Noua Zeelandă, Asia, Africa, iar acum Europa. Am avut și noi ocazia să stăm câteva clipe alături de Herman. Bărbatul este extrem de sociabil și a fost de acord să ne povestească cum trăiește și cum reușește să continue acest vis.

herman zapp 1928 graham-paige model 610 (4)

Pentru a se deplasa, familia Zapp folosește un model Graham-Paige Model 610 din 1928. Din punct de vedere tehnic, mașina este extrem de simplă. Un motor de 3,0 litri cu șase cilindri în linie a fost montat sub capotă. Putere? Vreo 50 – 60 CP când era nou. Transmisie? Manuală cu trei trepte nesincronizate. Consum, 20 de litri pentru 100 de kilometri.

Dar cei din familia Zapp nu călătoresc asemeni turiștilor. Se opresc în multe zone, stau în casele localnicilor, admiră tot ce este de admirat, iar mai apoi pleacă. Așa se face că acestă călătorie a început în urmă cu 16 ani și încă nu s-a încheiat.

Este minunat să vezi cum o familie își trăiește visul.

În caz că te întrebi cum învată cei mici, lucrurile sună destul de simplu. Mama lor, Candelaria, este cea care îi educă și le predă. Dacă te întrebi cum fac bani, lucrurile nu mai sunt așa simple. Familia Zapp a scris o carte intitulată “Spark your Dream”. Dacă ai norocul să dai de ei pe șosea o poți cumpăra direct, dacă nu, poți încerca pe Amazon.

herman zapp 1928 graham-paige model 610 (3)

Familia Zapp va rămâne în continuare în România. Cei șase vor să meargă la Bran, să ajungă pe Transfăgărășan, iar mai apoi în Transilvania. Următorul stat în care se vor opri va fi Ungaria. De la vecinii maghiari vor porni către nord, iar până la începutul iernii vor să ajungă în Norvegia.

Ce vor face după ce vor încheia această călătorie. Momentan, nici ei nu știu, dar cel mai probabil se vor întoarce în Argentina.

Urmărește clipul video cu Herman Zapp și al său Graham-Paige

Articole similare