Duster Camp 2015 – Familia Duster reunită la Zărnești

Dacia Duster este un model care se bucură de un succes enorm, atât pe piața locală, cât și la nivel european. Mulți clienți de Duster sunt mulțumiți de mașina pe care au achiziționat-o, însă sunt și mai mulți care nu au apucat să testeze capacitățile vehiculului în off-road. Pe scurt, n-au intrat în marea familie a Dusteriștilor.

Pentru tipul de persoane descris mai sus, s-a inventat Duster Camp, un eveniment ajuns toamna aceasta la ediția cu numărul nouă. Duster Camp te primește cu brațele deschise indiferent dacă te pricepi cât de cât la off-road sau dacă ești genul care preferă să taie munții atunci când traficul de pe Valea Prahovei îți întinde nervii la maximum.

Familia Duster Camp este mare, însă toamna acesta doar 48 de “echipaje” au răspuns prezent invitației. Chiar și așa, prieteni buni s-au regăsit, prieteni noi s-au format, iar la final, fiecare a plecat acasă cu o experiență plăcută.

În familia Dusteriștilor vei fi primit întotdeauna cu brațele deschise și cu sare și pâine. Cei mai experimentați îți vor povesti despre întâmplările lor cu Dusterul în off-road, în timp ce organizatorii sunt mereu alături de tine.

Ediția cu numărul nouă a Duster Camp a fost împărțită în două ateliere. În prima zi, toți participanții și-au luat Dusterul din dotare și au parcurs un traseu de dificultate medie prin pădurile din apropierea Zărneștiului. Mirosul brazilor, colbul ridicat de grupul de mașini și peisajul tipic regiunii au făcut ca orice participant să termine traseul cu sufeltul echilibrat.

duster camp 2015 (15)

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, organizatorii au pus la dispoziție și o probă ceva mai dificilă pe circuitul de motorcros Berghina, locul unde a doua zi se va desfășura și competiția propriu-zisă.

Seara s-a încheiat cu un foc de tabară, la lumina căruia, toți cei prezenți s-au adunat pentru a depăna amintiri dragi.

A doua zi a Duster Camp a început în forță. S-au stabilit trei clase (Duster 4×4, Feminin și Duster 4×4 MT) și s-a pornit pe un traseu ceva mai scurt realizat tot pe circuitul Berghina. Așa cum era de așteptat, organizatorii nu au pus în dificultate foarte mare concurenții, întrucât aceștia au venit la Duster Camp alături de mașinile proprietate personală. Și nu se cade să-l faci pe om să-și strice mașina, când el vrea doar distracție și timp de calitate în compania familiei și a prietenilor.

Și pentru că tot a fost o competiție contra cronometru, fiecare participant a dat ce a fost mai bun. Unii au forțat ceva mai tare, iar câteva “cocoașe” de dimensiuni mici au făcut suspensiile să se comprime la maximum și să ofere acel scâncet mult așteptat. Dar totul e bine când se termină cu bine, și mai ales cu premii.

duster camp 2015 (17)

Am fost încântați că am reușit să participăm și noi în cadrul Duster Camp și sperăm că poveștile de viață spuse de cei mai experimentați să ne rămână întipărite în minte și să le folosim cu cap.

Tot în cadrul Duster Camp am avut ocazia să facem cunoștință cu pick-upul bazat pe Duster. Și am fost impresionați plăcut. Ce-i drept că exemplarul în cauză venea cu anvelope MT și cu un set de suspensii dedicate off-roadului, însă asta conta mai puțin. La capitolul estetică lucrurile nu stăteau rău de loc, însă nu știm cât de bine s-ar fi descurcat în dreptul capitolului versatilitate.

Încheiem aici transmisia și sperăm ca Duster Camp să continue tradiția începută și să ne revedem cu bine în anii viitori.

Duster Camp 2015 – Video

Foto | FotografulTau

Adaugă un comentariu