Navitel MR250 – Oglinda cu ajutor dublu la parcare

Am încercat o oglindă retrovizoare auto inedită, Navitel MR250, pentru a vedea ce poate să aducă în plus unui automobil cu o echipare modestă.

Odată montată, oglinda Navitel MR250 ne-a furnizat prezența unei camere video de marșarier, care poate fi activă și în timpul mersului pentru a înregistra imagini din spatele vehiculului. În plus, Navitel MR250 are și o cameră video DVR frontală, care este folosită pentru înregistrarea evenimentelor care au loc în fața mașinii.

Oglinda cu două camere video se montează folosind un set de elemente din cauciuc, direct peste oglinda centrală standard a vehiculului. În timpul utilizării, o puteți folosi în continuare și pe postul de oglindă convențională cu funcție anti-orbire. Ecranul său are o diagonală de cinci inchi și este amplasat în centrul oglinzii, în timp ce lateralele sale sunt libere în permanență. La apăsarea unui buton, dispar imaginile afișate pe această oglindă, deși ea poate înregistra în continuare imagini din față și chiar și din spate.

Camera frontală MR250 are un unghi de vizualizare de 160 de grade și filmează full HD. Clipurile video realizate sunt salvate automat în format .MOV pe cardul SD introdus în aceasta. Filmările realizate sunt la 30 fps, adică vor fi suficient de bune pentru a demonstra cine este vinovatul în cazul surprinderii unui accident rutier.

Oglinda include un senzor de mișcare, care îi permite să filmeze ce se întâmplă în fața vehiculului în parcare, câtă vreme este conectată la o sursă de alimentare și are această funcție activată din meniu. Există și un senzor de forțe G incorporat, iar acesta declanșează automat procedura de salvare a unui clip în cazul unei frânări bruște, a unei virări bruște sau la o accelerare puternică.

Montajul este simplu și alimentarea se realizează la 12V, direct din priza de brichetă a vehiculului. Cablarea camerei de marșarier este și ea simplă și aceasta din urmă ar putea fi atât lipită cu o bandă dublu-adezivă 3M, cât și folosind un set de șuruburi, incluse în pachet.

Potrivit Compari.ro, o oglindă auto Navitel MR250 pleacă de la 325,99 lei pe piața din România.

Adaugă un comentariu