Nu e Photoshop: cineva chiar a pus roțile astea pe un pickup Ford F-350 (VIDEO)

Roata pare să fie până acum unul dintre puținele lucruri de pe lumea asta care cu greu poate fi reinventată. Asta însă nu împiedică lumea să experimenteze în fel și chip.

Citește și:

Metodă nouă de furt: de ce se pune o sticlă de plastic la roata mașinii

Accident bizar: O roată se rostogolește singură pe șosea și intră pe contrasens

Pașii prin care să schimbi roata unei mașini

Michelin Visionary Concept: banala roată poate fi reinventată

Iată cine a inventat roata

Vă mai amintiți de vloggerul american care a cumpărat un Ford F-350 pentru a-l pune imediat la teste chinuitoare până când cedează mașina? Ei bine, un pickup american este făcut să dureze – sau, altfel spus, un tânăr este dispus să tot bage bani în reparații – așa că F-350 apare într-un nou video al celor de la WhistlinDiesel. De data aceasta, încălțat în țepi.

Este greu să privești clipul acesta ca pe un experiment științific în vreun fel, însă asta nu-l face mai puțin captivant. Montarea unor bulgări țepoși în loc de roți pe o mașină va avea unul dintre cele două efecte: se vor înfunda, sau se vor toci/rupe/îndoi, în funcție de suprafața de rulare cu care intră în contact. Sigur, băieții de la WhistlinDiesel par să știe suficient de multe despre mașini(le lor) încât nu putem să-i bănuim de amatoricism. Aici e doar dorința de a testa ceva până în extrem.

Testările au fost efectuate la început pe pământ înghețat, ceea ce face ca deznodământul să fie imprevizibil – în sensul că nu știi ce se va întâmpla prima oară. Aici, primii metri parcurși au rezultat în imobilizarea unei roți din față, care a intrat în noroi. Celealte trei „roți’ nu au putut face nimic decât să zgârie pământul înghețat până la îndoire.

Cea mai mare surpriză aici nu a fost modul în care s-au comportat aceste alternative la roțile clasice, ci faptul că nimeni nu a fost rănit în timpul acestor teste.

Adaugă un comentariu