Mai spectaculos decât artificiile: ce tradiție au cei din Alaska pentru 4 iulie (VIDEO)

În timp ce statele din America de Nord se întrec în spectacole de artificii cu ocazia Zilei Independenței, în Alaska se naște o nouă tradiție spectaculoasă.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Locuitorii din Glacierview, Alaska, sărbătoresc Ziua Independenței într-un mod atipic față de statele Americii de Nord; au înlocuit artificiile cu ceva în egală măsură de distructiv și de spectaculos: cascadorii cu mașini vechi.

Și prin „cascadorii’ trebuie să se înțeleagă, în cazul acesta, un singur lucru: lansarea mașinilor într-o prăpastie de 100 de metri. Cu toate că este o sărbătoare în care consumul de alcool este parte a evenimentului, regulile de siguranță sunt (deocamdată) atent respectate: nimeni nu trebuie să fie rănit.

Nu că ar trebui să existe un motiv pentru care oamenii au ales această modalitate de a sărbători, însă există totuși o explicație de ce nu apelează la focul de artificii, ca toată lumea: 4 iulie cade în intervalul calendaristic în care soarele nu apune în acea zonă, așa că focurile de artificii nu ar avea sens.

Sigur, nici aruncatul mașinilor în prăpastie nu are sens, însă este o activitate la fel de cool ca aprinderea de artificii. Dacă nu chiar mai cool. În cazul în care vreți să vedeți cum s-au desfășurat edițiile anterioare ale festivalului, găsiți link-urile în descrierea acestui clip.

Adaugă un comentariu