Amenzi de milioane de euro pentru mai multe service-uri și asigurători care operau înțelegeri comerciale de tip cartel

Zeci de service-uri auto și societăți de asigurare au fost penalizate cu amenzi în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro pentru alterarea de comun acord a prețurilor în ceea ce privește întreținerea și repararea autoturismelor.

În total, este vorba despre 65 de unități de service și societăți de asigurare, însă 56 dintre acestea sunt sau au fost membre ale Asociației Concesionarilor Dacia, Renault și Nissan. Investigația Consiliului Concurenței a început încă din 2008, timp în care firmele vizate și-au coordonat comportamentul comercial, convenind asupra unor tarife preferențiale în relația cu anumiți asigurători.

Lista companiilor amendate include nume precum: Renault Commercial Roumanie, RCI Broker de Asigurare, Asigurarea Românească, Asirom Vienna Insurance Group, Allianz-Ţiriac Asigurări, Euroins România Asigurare – Reasigurare, Groupama Asigurări, Omniasig Vienna Insurance Group, Societatea Asigurare – Reasigurare Astra şi Uniqa Asigurări.

Cuantumul amenzilor s-a dus aproape în totalitate către Renault Commercial Roumanie și asigurători (120.9 milioane de lei), în timp ce atelierele de reparații aflate în întelegerea de tip cartel au primit amenzi de 100.000 de lei.

 

Sursă: TraficMedia.ro

Foto: Pexels

Adaugă un comentariu