Alfa Romeo Giulia și Stelvio facelift: descoperiți diferențele

Alfa Romeo a anunțat că a restilizat modelele Stelvio și Giulia, așa că am analizat atent imaginile oficiale pentru a descoperi noutățile.

Citește și:

De ce nu ar vrea Alfa Romeo să facă un Montreal modern? Iată cum ar putea să arate

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio doboară record după record în Marea Britanie

Unul dintre cele mai frumoase sedanuri de clasă medie, Alfa Romeo Giulia, a primit un facelift. La fel s-a întâmplat și cu Alfa Romeo Stelvio – unul dintre cele mai atrăgătoare SUV-uri de clasă medie. Privindu-le din exterior, este foarte greu să găsești diferențele de ordin estetic între versiunile vechi și cele noi.

Asta pentru că schimbările majore au avut loc în habitaclu, acolo unde Alfa Romeo avea într-adevăr câte ceva de îmbunătățit. Astfel, noile Giulia și Stelvio primesc sisteme de infotainment noi, care se laudă cu grafică mai bună, cu viteză mai mare de reacție și un grad superior de personalizare. Totodată, acum sunt reprezentate de ecrane cu diagonală de 8,8 inci cu funcție touch.

Acesta este acompaniat de un ecran cu diagonală de 7 inci a instrumentarului de bord, a cărui grafică a fost de asemenea îmbunătățită. Consolele centrale și tunelele mediane au primit retușuri ușoare și, totodată, materiale și finisaje mai de calitate. Și spațiile de depozitare au primit modificări; suportul de telefon dispune acum de încărcare prin inducție.

Pe lângă sistemul de infotainment, Stelvio și Giulia primesc upgrade-uri tehnologice și la capitolul siguranță. O suită de asistenți electronici – Driver Attention Assist, Active Blind Spot Assist, Lane Keep Assist, Intelligent Speed Control și Traffic Sign Recognition – le conferă modelelor Alfa Romeo un nivel autonom de nivel 2.

Pe partea de motorizări, ofertele au rămas aceleași: motor diesel de 2,2 litri (cu 190 CP, respectiv 210 CP) și motoare pe benzină de 2,0 litri (patru în linie cu 280 CP) și de 2,9 litri (V6 cu 510 CP). Versiunile revizuite vor ajunge la vânzare în România cel mai probabil la jumătatea anului 2020; până atunci vom afla și prețurile.

Adaugă un comentariu