De ce nu ar vrea Alfa Romeo să facă un Montreal modern? Iată cum ar putea să arate

Alfa Romeo duce lipsă de un coupé grand tourer acum, iar schițele acestea cu reinterpretarea lui Montreal ne face să ne întrebăm… de ce nu?

Citește și:

Așa vrea Hyundai să surclaseze la design modelele Alfa Romeo

Primele imagini cu Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo ne-a oferit, de-a lungul istoriei sale, multe modele care ne-au lăsat cu gura căscată, prin frumusețea lor. Giulietta, Spider, GTA sunt doar câteva dintre exemplele care ne-au încântat privirile în ultimii zeci de ani.

Un alt nume este Montreal, grand tourer-ul anilor 70 desenat de Bertone și animat de un V8 de 2,6 litri cu circa 200 de cai-putere și 235 de Newtoni-metru. Motorul său era o versiune derivată a aceluia folosit în modelul 33 Stradale și, implicit, în Tipo 33. În termeni de performanță, Montreal putea atinge 100 km/h cu start de pe loc după circa 7,4 secunde și putea atinge o viteză maximă de 220 km/h.

Montreal ieșea ușor în evidență prin farurile ușor acoperite de o „grilă' specială, escamotabilă. Fanta NACA de pe capotă și cele de pe montantul central sunt alte câteva artificii estetice specifice modelului. Pe toate acestea le regăsim, într-o interpretare modernă, în desenele din galeria de mai sus, care poartă semnătura lui Luca Serafini.

Tânărul designer explică slăbiciunea lui pentru Montreal: „În 1986, tatăl meu a cumpărat o Alfa Romeo Montreal oranj. Avea totul original pe ea, mai puțin sistemul de evacuare. Îmi amintesc seara când a venit acasă, cu V8-ul său neregulat. A parcat-o în garajul din spate. Era înconjurată de fum, iar primul lucru pe care l-am remarcat au fost stopurile roșii și evacuarea cromată.' Acesta mai spune și că dragostea lui pentru mașini a început cu Montreal.

Serafini nu a mers mai departe de estetic, așa că nu și-a imaginat mașina creată de el într-un context fezabil. Am încercat noi: un grand tourer coupé 2+2 așezat pe platforma Giuliei, animat de motorul V6 de 2,9 litri de pe versiunea QV. Probabil că nu se va întâmpla niciodată, însă nu strică să visăm un pic. Click pe galeria de mai sus pentru mai multe imagini.

Adaugă un comentariu