Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio doboară record după record în Marea Britanie

Italienii de la Alfa Romeo au un motiv de mândrie în plus deoarece super SUV-ul Stelvio Quadrifoglio a doborât trei recorduri pe trei circuite din Marea Britanie. Evident, recordurile au fost stabilite pentru categoria SUV.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio poate fi numit noul rege din regnul SUV-urilor pe celebrele circuite Brands Hatch, Donington și Silverstone. Autoturismul folosit este complet standard, iar pilotul de la bordul său a fost David Brise.

Timpii obținuți pe circuit au fost după cum urmează:

Brands Hatch Indy Circuit: 55,9 secunde;

Donington Park: 1 minut și 21,1 secunde;

Silversone Grand Prix: 2 minute și 31,6 secunde.

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Italienii știau foarte bine că utilizatorii noii generații de SUV-uri nu mai parcurg distanțe însemnate în off-road, așa că s-au strecurat cu succes în nișa SUV de performanță. Stelvio Quadrifoglio este pus în mișcare de un propulsor V6 Bi-Turbo de 2,9 litri cu o putere maximă de 510 CP și un cuplu maxim de 600 Nm.

Pentru a face față provocărilor de pe circuit, SUV-ul italienilor atinge suta în doar 3,8 secunde, iar acul vitezometrului ajunge până în dreptul valorii de 283 km/h.

După acest eveniment, Andrew Tracy, director marketing Alfa Romeo a declarat următoarele: Alfa Romeo a fost mereu un pionier în motorsport. Am fost prezenți la primul Grand Prix ținut în 1950, pe care l-am câștigat și acum am fost prezenți și la Marele Premiu al Chinei din 2019, care este cel cu numărul 1.000. Recordurile pe care le-am doborât cu Stelvio Quadrifoglio se traduc în pasiunea nemărginită pe care o avem pentru motorsport, dar și pentru mașinile de stradă'.

Adaugă un comentariu