Americanii investighează primul accident mortal produs din cauza sistemului Tesla Autopilot

Încă de la lansarea pe piață, funcția Tesla Autopilot a reușit să strângă o mulțime de păreri negative. Multă lume s-a arătat sceptică în privința funcției autonome lansate de Elon Musk.

Chiar și așa, clienții care au comandat funcția Autopilot se bucură de serviciile acesteia. În plus, multă lume deja a filmat experiențe în care mașina merge singură. Dar Elon Musk a avertizat încă de la început că sistemul se află în proces de dezvoltare și că șoferul ar trebui să rămână mereu cu mâinile pe volan.

Inutil, pentru că o mulțime de oameni au publicat clipuri în care fac orice altceva, doar la drum nu sunt atenți.

Și după tot acest spectacol, a sosit cireașa de pe tort. Din păcate, una amară pentru că accidentul în care a fost implicat un șofer care folosea funcția Autopilot a decedat. Mașina intrat fără să frâneze într-un camion care se deplasa pe o șosea perpendiculară. În primă fază, oficialii Tesla au spus că sistemul nu a apreciat corect obstacolul din cauza faptului că lumina soarelui era foarte puternică și afecta raza vizuală a camerelor mașinii.

Accidentul a avut loc la începutul lunii mai în Flordia, SUA. De curând, autoritățile americane au demarat investigațiile pe tema acestui eveniment nefericit. În cazul în care autoritățile vor demonstra că funcția AUtopilot nu funcționa la standardele promovate de producător, Tesla Motors o să aibă probleme serioase.

Via | Tesla

Adaugă un comentariu