Aniversare: 1 milion de motoare Energy TCe 90 produse la Dacia

Dacia are motive de sărbătoare. În cadrul Uzinei Mecanica și Șasiuri a fost produs motorul Energy TCe 90 cu numărul un milion. Producția propulsorului a început în iulie 2012, iar 80% din acestea au mers la export.

În România, anul trecut, peste 2300 de clienţi l-au ales, în echiparea unuia dintre modelele Dacia. Mare parte dintre piesele care îl compun (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt fabricate în uzina românească, cu ajutorul celor 3.700 de angajați.

“Ţin să mulţumesc tuturor pentru contribuţia la această cifră şi pentru rezultatele obţinute. Grupul Renault are încredere în noi. Facem progrese în fiecare zi şi trebuie să continuăm în acelaşi ritm pentru a ne situa la cel mai bun nivel de performanţă. Contez pe fiecatre angajat pentru a reuşi”, a declarat Philippe Nottez, director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia.

Motorul Energy TCe 90 – Pe scurt

Unitatea TCe 90 are trei cilindri și o capacitate de 898 cmc. Motorul cântărește cu 15 kilograme mai puțin decât un propulsor de putere echivalentă, iar consumul de carburant se cifreză la 5,8 l/100 km, în mediul urban, respectiv 4,6 l/100 km, extra-urban. Unitatea mai este produsă și la uzina Renault din Valladolid, Spania.

Motorul Energy TCe 90 – Descriere

Adaugă un comentariu