ASF a realizat clasamentul celor mai bune asigurări auto

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a realizat un clasament în ceea ce privește respectarea drepturilor şi a nevoilor financiare ale consumatorilor atunci când se discută despre asigurările auto. Clasamentul are la bază rapoartele din 2016 și a ținut cont de trei indicatori.

Iată care sunt indicatorii utilizați de ASF:

– Indicatorul petiţii/contracte exprimă gradul de conformitate a produselor unei societăţi cu drepturile şi nevoile financiare ale consumatorilor de asigurări;

– Indicatorul petiţii/daune avizate exprimă gradul de îndeplinire a obligaţiilor societăţii în activitatea de instrumentare şi lichidare a dosarelor de dăuna;

– Indicatorul petiţii favorabile/daune avizate exprimă gradul de conformitate a soluţiilor adoptate în dosarele de dăuna cu prevederile legale/contractuale.

Astfel, ASF a putut realiza topul în grade de conformare (bune, medii, reduse).

– Valorile indicatorilor sub nivelul de referinţă al pieţei de 100% denotă un grad bun de conformitate;

– Indicatorii cu valori între 100% şi 200% denotă un grad mediu de conformitate;

– Indicatorii cu valori peste 200% denotă un grad scăzut de conformitate.

Pe primul loc se află Allianz-Tiriac Asigurări, Generali România şi Groupama cu un grad de conformare bun pentru toți cei trei indicatori. Urmează Omniasig cu grad de conformare bun pentru toți indicatorii, două valori fiind sub 50%. Uniqa Asigurări a reușit un grad de conformare bun pentru toți indicatorii, dar cu o singură valoare sub pragul de 50%. Euroins a obținut un grand de conformare bun pentru un indicator și mediu pentru ceilalți doi. Carpatica Asig a reușit un grad de conformare bun pentru un indicator și redus pentru ceilalți doi. Asirom VIG, City Insurance și Forte Asigurări – Reasigurări S.A. s-au încadrat într-un grad de conformare redus pentru toți indicatorii.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu