Oficial: Aston Martin a prezentat versiunile revizuite ale lui Vanquish si Rapide S

Aston Martin a prezentat imbunatatirile aduse lui Vanquish si Rapide S.

Prima si cea mai importanta dintre modificarile aduse de britanici consta in aparitia noii transmisii Touchtronic III cu opt rapoarte. Aceasta promite performante mai bune, un consum de carburant mai mic si vine cu o masa proprie redusa. In aceste conditii, Vanquish sprinteaza de la 0 la 96 km/h in 4,1 secunde, cu 0,5 secunde mai bine. Aceeasi imbunatatire a timpului de accelerare este notata si in dreptul lui Rapide S.

 

Citeste si: Aston Martin DB9 Volante by Q – O editie speciala cu tema ecvestra

Mai mult decat atat, multumita noii transmisii, cele doua produse Aston Martin pot ajunge la o viteza maxima de 322 km/h.

Asa cum spuneam si mai sus, consumul de carburant al celor doua modele britanice s-a redus. Per total, vorbim despre o scadere de 11 procente. Asa cum era de asteptat, si emisiile de CO2 au scazut. Conform producatorului din Albion, cantitatea de CO2 generata este mai mica cu 10 procente.

2015 aston martin vanquish si rapide s (56)

Citeste si: Aston Martin V12 Vantage S Roadster – Sportivitate si libertate britanica

In plus, datorita modificarii presiunii gazelor de evacuare, motorul lui Vanquish se lauda acum cu 578 CP, in timp ce unitatea de pe Rapide S dezvolta 562 CP. In urma aceluiasi proces, valoarea cuplului motor a crescut pentru ambele modele cu 10 Nm.

Conform oficialilor Aston Martin, livrarile pentru versiunile 2015 ale lui Vanquish si Rapide S vor debuta in cel de-al treilea trimestru al lui 2014.

Adaugă un comentariu