Audi a prezentat noile A5 și S5 Sportback

În urmă cu câteva luni, Audi prezenta noile A5 și S5. Astăzi a venit rândul versiunilor Sportback să primească “botezul”. După cum era de așteptat, cele două modele vin cu un look nou, cu o platformă de ultimă generație și cu mai mult spațiu pentru pasageri.

Interiorul noilor A5 și S5 Sportback oferă acum deja celebrul Virtual Cockpit, ecranul de 12,3 inchi care înlocuiește clasicele ceasuri de bord. Alături de acest display, nemții au montat un alt ecran de 8,3 inchi cu ajutorul căruia pasagerii vor comunica cu sistemul de infotainment.

Așa cum era de așteptat, gama de motorizări este preluată de pe A5 și S5. În aceste condiții, Audi A5 va fi disponibil cu două motoare turbo pe benzină și trei unități diesel. Puterile oferite de gama de motorizări sunt cuprinse între 190 și 286 CP, iar oficialii germani vorbesc și despre o scădere a consumului de carburant cu 22%. Cele cinci unități vor putea fi cuplate la cutii de viteză manuale cu șase rapoarte sau la cea automată S tronic cu șapte trepte.

Un loc aparte îl ocupă Audi S5 Sportback, model care va folosi un 3.0 TFSI de 354 CP, motor care oferă cu 21 CP mai mult față de vechea generație. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,7 secunde, iar consumul anunțat de producător este de 7,3 l/100 km.

După cum probabil ați intuit, Audi A5 și S5 Sportback vor fi expuse în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment care va debuta la finalul lunii curente.

Adaugă un comentariu