Audi prezintă noul A3 Sportback. Iată ce aduce nou a patra generație

Noul Audi A3 Sportback se arată pentru prima dată în fața publicului, cu un design obișnuit de agresiv și un interior neobișnuit de simplu.

Citește și:

Iată primul model electric de la Dacia

Skoda Octavia RS iV: versiunea sport primește acum și asistență electrică

BMW Concept i4 deschide drumul viitorului BMW i4 programat pentru producţie în 2021

Noul Porsche 911 Turbo S – galerie foto şi informaţii oficiale

Mercedes-Benz Clasa E primește un facelift subtil și versiuni plug-in hybrid

Audi a prezentat primele imagini și informații cu cea de-a patra generație a subcompactei A3. Deocamdată îl putem vedea doar în versiune Sportback (hatchback), însă ne așteptăm ca o versiune sedan să urmeze în curând.

Gama de motorizări oferită de Audi la debut pentru A3 este constituită dintr-o ofertă pe benzină și două diesel. Benzinarul este reprezentat de unitatea 1.5 TSI, cu 150 CP, în timp ce dieselurile au la bază TDI-ul de 2,0 litri, în două versiuni de putere: cu 116 CP și 150 CP. Ulterior, gama va fi completată de 1.0 TSI cu 110 CP, dar și de o versiune mild-hybrid a unității 1.5 TSI. În plan sunt și două motorizări plug-in hybrid, despre care vom afla probabil în curând. Toate versiunile de debut au tracțiune față și vin în standard cu transmisie manuală cu șase trepte; opțional, o automată DSG cu șapte trepte este disponibilă.

Ca dimensiuni, noul A3 este cu 3 cm mai lung (are acum 4,34 m), însă ampatamentul și-a păstrat aceeași lungime ca în generația anterioară: 2,64 m. Volumul portbagajului indică 380 de litri.

La interior s-au produs schimbările estetice cele mai importante. Designul habitaclului lui A3 mizează pe simplitate și eficiență: singurele butoane rămase sunt cele ale sistemului de climatizare, restul comenzilor fiind trecute în virtual, pe ecranul tactil central cu diagonală de 10,1 inci. Instrumentarul de bord este, de asemenea, virtual, și are, în funcție de echipare, 10,25 inci sau 12,3 inci.

Pentru versiunile S3 și RS3 trebuie să așteptăm până la finalul acestui an.

Adaugă un comentariu