Skoda Octavia RS iV: versiunea sport primește acum și asistență electrică

Gama de oferte pentru Octavia s-a extins astăzi cu versiunea de performanță RS iV, un plug-in hybrid cu 245 de cai-putere.

Citește și:

Skoda Octavia RS își extinde gama de opțiuni cu un hibrid cu motor de 1,4 litri

Skoda Kamiq Scoutline se pregătește pentru Geneva 2020. Ce aduce nou

Noua Skoda Octavia – principalele noutăţi

Skoda a publicat primele imagini și informații cu noua Octavia RS, prima ofertă din gamă fiind un hibrid plug-in. Sistemul este similar cu cel întâlnit și la noul Golf GTE, adică un motor cu patru cilindri în linie (1.4 TSI), cu 150 CP, și un motor electric cu putere de 85 kW (echivalentul a 115 CP). În total, puterea sistemului este de 245 CP și 400 Nm, resurse manageriate de o transmisie DSG cu șapte trepte.

Octavia RS este un hibrid de tip plug-in, care stochează energie într-un acumulator cu capacitate de 13 kWh. Nu știm încă în cât timp și la ce putere poate fi acesta încărcat, Skoda menționând doar că autonomia electrică promisă de Octavia RS iV este de circa 60 de kilometri. Nici informații privind consumul nu au fost încă date publicității.

Puși la treabă, cei 245 CP și 400 Nm ai noii Skoda Octavia RS iV vor putea propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, și până la o viteză maximă de 225 km/h.

Din punct de vedere estetic, Octavia RS iV se diferențiază de versiunea standard prin fante de admisie mai mari în partea frontală, un difuzor de aer redesenat în partea din spate și un eleron subtil pe portbagaj, respectiv pe lunetă (în cazul versiunii break).

Adaugă un comentariu