Skoda Octavia RS își extinde gama de opțiuni cu un hibrid cu motor de 1,4 litri

Versiunea sport a binecunoscutei familiste cehe Octavia va apărea în public pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva. Iată ce ne pregătește Skoda!

Citește și:

Porsche Taycan, praf și pulbere după ce a luat foc și a explodat într-un garaj (VIDEO)

Skoda Kamiq Scoutline se pregătește pentru Geneva 2020. Ce aduce nou

Skoda Octavia poate transporta și paleți de cărămidă. Dar nu este recomandat (VIDEO)

Noua Skoda Octavia – preţuri în România

Aglomerația din București în 2019: șoferii au pierdut, adunat, 9 zile și 11 ore în trafic

Skoda va prezenta la Geneva 2020 versiunea RS a familistei Octavia, iar toate luminile vor fi îndreptate asupra noutății din gama RS: un hibrid plug-in denumit RS iV.

Ansamblul propulsor al Octaviei RS iV este constituit dintr-o unitate termică 1.4 TSI asistată de un motor electric alimentat de o baterie cu capacitate de 13 kWh. Puterea totală a sistemului va fi de 245 CP, cuplul motor fiind de 400 Nm, resursele fiind trimise roților față printr-o transmisie automată DSG cu șase trepte. În regim electric, hibrida sportivă va putea parcurge până la 55 de kilometri. Octavia RS iV se va lansa în Iunie.

Conform SkodaNews, la finalul lunii August își va face apariția în catalogul Skoda și Octavia RS, animată de o unitate de 2,0 litri, cu 245 CP, disponibilă atât cu transmisie manuală cu șase trepte cât și cu automată DSG cu șapte trepte.

Gama de motorizări pentru Skoda Octavia RS va fi completată, tot la finalul verii, de versiunea diesel, care are la bază o unitate cu patru cilindri, de 2,0 litri, cuplată unei transmisii DSG cu șapte rapoarte. Conform SkodaNews, dieselul RS va dezvolta 200 de cai-putere.

Transmisia 4×4 va deveni o opțiune în gama Octavia, însă nu și pentru RS: toate versiunile de motorizare vor avea doar o punte motrică – cea din față.

Adaugă un comentariu