Aglomerația din București în 2019: șoferii au pierdut, adunat, 9 zile și 11 ore în trafic

Cel mai recent clasament Tom-Tom privind rata de congestionare a traficului din orașe găsește Bucureștiul în afara podiumului european.

Citește și:

Gabriela Firea cere modificarea Codului Rutier. Traficul va suferi modificări

Primarul Iașiului, despre taxa Oxigen: „care este diferența dacă plătești dar tot poluezi?’

Taxa Oxigen: ajutoare de la Primărie pentru bucureștenii cu mașini vechi

Rabla de București’ revine! Ce autoturisme pot fi casate în schimbul unui eco-voucher de 9.000 de lei?

Programele Rabla şi Rabla Plus vor fi reluate în 2020 din luna martie

Tom-Tom a publicat un nou raport privind indexul de congestie din orașele din care culege date de trafic. În studiul din 2019 au fost incluse nu mai puțin de 416 orașe din 57 de țări, din toată lumea. București ocupă locul 14 mondial în acest clasament negativ.

Pe plan european, Bucureștiul s-a situat pe locul al patrulea, dintr-un total de 31 de orașe. Primul loc a fost ocupat de regiunea Oblast a Moscovei. Top 3 a fost completat de Istanbul și de Kiev. O privire amănunțită a traficului bucureștean relevă că, în ciuda percepției majorității, în 2019 indexul de congestie s-a înrăutățit cu doar 4% comparativ cu anul 2018, ajungând acum la 52%.

Tradus în altfel de cifre, traficul din București este suficient de rău încât, în orele de vârf, un itinerariu de 30 de minute durează 58 de minute (dimineața), respectiv 61 de minute (seara). În decursul lui 2019, un șofer a pierdut 227 de ore în trafic; adică 9 zile și 11 ore. În timpul acesta se puteau tricota 57 de căciuli, sau se puteau urmări 130 de meciuri de fotbal. Sau puteai urmări tot serialul Game of Thrones de aproape trei ori – cu toate că finalul ar fi fost la fel de dezamăgitor de fiecare dată.

În medie, cea mai aglomerată oră de vârf este 17:00-18:00, în zilele de miercuri – cu toate că în celelalte zile nu ieși mai câștigat dacă te deplasezi în acest interval. Ziua cu traficul cel mai puțin aglomerat din 2019 a fost în data de 28 Aprilie, iar cea mai păguboasă – 21 Noiembrie.

Adaugă un comentariu