Gabriela Firea cere modificarea Codului Rutier. Traficul va suferi modificări

Primarul general al Capitalei vrea să aducă modificări Codului Rutier, în direcția decongestionării traficului din București.

Citește și:

Ministrul de Interne: „Traficul din București este infernal din cauza unora care nu gândesc.’

Gabriela Firea amână introducerea Taxei Oxigen pentru Bucureşti

În cadrul unui comandament reunit luni la Primăria Capitalei, edilul primar Gabriela Firea a adresat problema aglomerării (suplimentare) a Bucureștiului în perioada de Sărbători și a venit cu o soluție în această direcție. Scopul general al organizării acestui comandament a fost găsirea de metode pentru fluidizarea traficului înainte de sărbătorile de Crăciun.

Una dintre soluțiile propuse de aceasta este modificare Codului Rutier astfel încât să poată permite autobuzelor Societății de Transport București (STB) să circule și pe liniile de tramvai.

„Traficul se intensifică cu 20-25 de procente, nu doar din cauza bucureștenilor. (…) Se face și aprovizionarea pentru zilele libere. În București vin și cetățeni din zonele limitrofe, pentru diferite probleme, dar și la cumpărături’, a declarat Gabriela Firea, citată de Ziarul Financiar.

„Codul Rutier trebuie să fie modificat, am făcut şi mai facem solicitări către Parlament. Toate autobuzele să poată circula pe linia de tramvai, ca în alte oraşe europene’, a mai precizat primarul general al Capitalei.

Cât despre celelalte soluții de modernizare a traficului din București – aici ne referim exclusiv la Taxa Oxigen, pe care mașinile cu motoare mai vechi de Euro 6 vor trebui să o plătească pentru a circula prin Capitală – Gabriela Firea a hotărât amânarea implementării proiectului, întrucât consideră că cetățenii au nevoie de o perioadă mai lungă de informare și conștientizare.

Adaugă un comentariu