Ministrul de Interne: „Traficul din București este infernal din cauza unora care nu gândesc.” La cine se referă

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela adresează public problema traficului bucureștean, propunând totodată soluții de fluidizare ale acestuia.

Citește și:

O șoferiță din București a blocat traficul tramvaielor în Pipera. „Cum, Doamne iartă-mă, o fi ajuns acolo?’

Cea mai bună soluție pentru fluidizarea traficului? Șoselele ar fi cu 35% mai libere

Marcel Vela, actualul ministru de Interne, a criticat dur contextul traficului infernal din capitala țării, care a ajuns așa „din cauza unora care nu gândesc’. Solicitat să nominalizeze aceste persoane, Vela a răspuns: „De la miniștri până la primari generali, îi aveți acolo, pe Google. Puteți să îi căutați,’ relatează Digi24.

Scopul acestei adresări injurioase nu a fost (doar) critica, acesta venind și cu o soluție pe care o consideră optimă în acest context: este vorba despre crearea unui sistem de străzi cu sens unic. „Cred că avem atâta înțelepciune să ne uităm pe o hartă cu drone. Inspectoratul de Aviație al Ministerului e la dipoziție pentru a face un studiu, o cercetare cu zonele aglomerate’, a explicat Vela.

Acesta a continuat: „Ceea ce se întâmplă în București la ora actuală este de neacceptat. Este inacceptabil într-o capitală europeană, ca un compatriot, un concetățean să petreacă în trafic așa mult timp. Vă spun, cu experiența de primar, că pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în București, prin fluidizare, măcar parte din probleme.’

Marcel Vela a completat că alocarea mai multor polițiști rutieri în intersecții nu este o soluție viabilă și că problema va exista în continuare.

Traficul și implicita poluare a aerului din București plasează capitala României în coada topurilor europene și internaționale, iar soluția propusă până acum de Primăria Capitalei este mai degrabă una restrictivă: plata unei taxe de poluare pentru proprietarii de autoturisme dotate cu motor mai vechi de Euro 6.

Cum afli norma de poluare a maşinii tale – înainte să plăteşti o amendă pentru Taxa Oxigen

Adaugă un comentariu