Skoda Octavia poate transporta și paleți de cărămidă. Dar nu este recomandat (VIDEO)

Doar pentru că se poate, asta nu înseamnă că trebuie să și faci: asta ar fi lecția pe care o putem desprinde din clipul următor.

Citește și:

61% din drumurile României sunt expirate. Ce buget cere Ministerul Transporturilor pe 2020

Un român a încercat să fure o mașină de poliție. Prins în fapt, a bătut trei polițiști

Premiul „Cel mai hotărât hoț din România’ merge în Oltenia! Cum a fost surprins

1 din 3 șoferi români riscă, cu bună știință, amendă de 1.800 de lei. Ce regulă încalcă

Noul an a început cu exces de zel pentru un bucureștean, care s-a hotărât să-și care singur materialele de construcții. Mașina sa: Skoda Octavia.

Poate că fiecare dintre noi s-a aflat la un moment dat în situația în care să aleagă între a plăti un serviciu de livrări și a găsi o soluție mai ieftină, folosind resursele tehnice din dotare. Însă nu prea am întâlnit până acum oameni care să prefere să-și încarce autoturismul – unul fără valențe de autoutilitară – cu un europalet de cărămizi.

Motivele sunt cât se poate de simple/clare: autoturismele sunt construite pentru confort, ceea ce înseamnă că suspensiile nu suportă încărcare cu foarte multe kilograme. Spre exemplu, Skoda Octavia din prima generație are o sarcină maximă admisă de circa 720 de kilograme.

Produsele Porotherm de la Wienerberger – adică blocuri ceramice – au greutăți cuprinse între 11 și 19 kilograme, iar un palet conține, în funcție de dimensiunile produsului, între 48 și 90 de bucăți. Indiferent ce ar fi conținut europaletul transportat în clipul acesta, greutatea lui depășea sarcina maximă admisă a mașinii – un lucru vizibil și cu ochiul liber, judecând după cât de lăsată este mașina.

În definitiv, decizia șoferului de a-și uza mașina cu un bloc de cărămizi este una personală și nu poate fi atacată. Nu același lucru putem spune și despre lipsa crasă de siguranță pe care o implică această soluție de transport, nu doar pentru șoferul în cauză dar mai ales pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic. Sperăm că transportul a fost efectuat fără incidente și sperăm ca acest video să fie o lecție pe care să o învățăm cu toții: unele idei nu sunt doar proaste, dar și periculoase.

Adaugă un comentariu