Batmobil: documentarul cu cea mai cool mașină de supererou

Warner Bros a publicat gratuit documentarul cu istoria Batmobilului, probabil cea mai longevivă mașină de supererou creată de Hollywood.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

A trecut mai bine de jumătate de secol de la apariția pe sticlă a primului Batmobil, în seria televizată din 1966. Cu un buget de 15.000 $ (un buget mai mult decât îndestulător) și 15 zile la dispoziție să creeze Batmobilul, legendarul George Barris — care se ocupa fix cu asta: cu modificatul mașinilor pentru filme — a cumpărat un Ford Futura Concept și l-a transformat în prima iterație pe TV a Batmobilului.

De acolo, următoarele iterații s-au întrecut în lungime și în forme falice — nu că ar fi fost mai puțin spectaculoase — și în 2013 regizorul Christopher Nolan l-a imaginat ca o mașinărie impozantă a cărei prezență sperie în egală măsură copiii mici și răufăcătorii. Mai fascinant decât forma lui Tumbler este capacitatea sa de a-și face singur cascadoriile: hibridul Hummer-Lambo chiar a fost pus să sară de pe o clădire pe alta sau peste o mașină, și a fost trecut prin pereți chiar.

Asta, plus multe alte detalii uimitoare despre Batmobilurile ultimelor cinci decenii, în clipul de mai jos, pe care Warner Bros l-a pus la dispoziția publicului larg prin platforma YouTube.

Adaugă un comentariu