Bentley a lansat primul model echipat cu motor diesel

Bentley nu a stat prea mult pe gânduri când a venit momentul oportun. Oficialii producătorului britanic au pus, pentru prima dată în istoria lor, un motor diesel pe unul dintre modelele oferite. După cum deja ați intuit, vorbim despre Bentayga.

Sub capota lui Bentley Bentayga, britanicii au montat un propulsor diesel de 4,0 litri. Vorbim despre același motor care în prezent echipează modelul Audi SQ7 și Porsche Panamera.

2016-bentley-bentayga-diesel-5

În cazul lui Bentayga, motorul de 4,0 litri produce 429 CP și 900 Nm. Astfel, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,8 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 270 km/h. Dar lucrurile interesante nu se opresc aici. Bentley anunță că SUV-ul său diesel de 2.390 de kilograme consumă 7,9 l/100 km în regim mediu, iar mulțumită rezervorului de 85 de litri, autonomia ajunge la 1.000 de kilometri.

‘Bentayga Diesel reprezintă un moment istoric pentru Bentley, aducând în fața lumii întregi cel mai rapid SUV diesel de lux din lume. O putere impresionantă, performanțe de grand touring și rafinament fără egal – acestea sunt calitățile care definesc adevăratul caracter Bentley. Numai Bentley ar fi putut produce un automobil atât de puternic și de rafinat în același timp’, a declarat Wolfgang Dürheimer, Chairman and Chief Executive of Bentley Motors.

Adaugă un comentariu