Le merge bine: borna lui Lamborghini Urus a ajuns la 20.000 de unități

Lamborghini Urus, singurul SUV din gama actuală a producătorului italian, a devenit rapid preferatul clienților. După ce anul trecut în luna iulie ajungea la 15.000 de unități, anul acesta depășește pragul de 20.000 de exemplare la început de iunie.

Super SUV-ul italian a fost lansat în urmă cu patru ani și a fost fabricat în circa 5.000 de exemplare anual pentru piața globală. Anul trecut, Lamborghini a comercializat în total 8.504 de mașini, dintre care majoritatea (5.021) au fost Urus.

Stephan Winkelman, președintele Automobili Lamborghini a declarat că “din momentul în care am prezentat conceptul Urus la Salonul Auto de la Beijing în 2012 și până la lansarea sa oficială pe piață în 2018, răspunsul fanilor a fost pe măsură. De atunci și până în prezent, Urus și-a dovedit capacitățile ca un adevărat model Lamborghini, născut din pasiunea noastră pentru mașini super sport ca un urmaș pentru primul super SUV din lume: LM 002.”

Se pare că vehiculul cu numărul 20.000 se îndreaptă către un client din Azerbaidjan. SUV-ul născut la uzina din SantAgata Bolognese a primit o nuanță specială numită Viola Mithras și vine cu un pachet optic cu jante și etriere negre.

Interesant este că Urus a atras foarte mulți clienți noi pentru Lamborghini, deoarece 70% dintre aceștia nu au mai deținut un alt model al acestui brand. Totuși, listele de așteptare pentru Urus sunt mari, cererea fiind imensă. Din acest motiv, italienii au dublat suprafața uzinei de la 80.000 până la 160.000 de metri pătrați pentru a putea produce și mai multe exemplare în viitor.

Adaugă un comentariu