Cine ar fi crezut? Butoanele sunt mai sigure decât ecranele

Un studiu efectuat de către o publicație auto din Suedia a demonstrat că utilizarea comenzilor fizice este mai sigură decât folosirea comenzilor tactile, instalate adesea în mașinile moderne.

Pentru a demonstra acest lucru, jurnaliștii au efectuat un test, unde au invitat mai mulți șoferi să conducă pe rând 11 mașini moderne cu comenzi touch, iar mai apoi, un Volvo din 2005, care era dotat, evident, cu deja clasicele butoane fizice.

Șoferii au rulat pe un circuit închis la o viteză de 110 km/h, timp în care au fost rugați să realizeze patru sarcini simple, precum ajustarea sistemului de climatizare sau schimbarea postului de radio. După cum era de așteptat, mașina cea veche a fost modelul care a pus cele mai puține probleme șoferilor.

De regulă, timpul necesar pentru a realiza o funcție de la butoanele fizice a fost de 10 secunde, în timp ce modelele noi au necesitat un timp de peste 20 de secunde pentru a îndeplini aceeași sarcină. Ce înseamnă asta? Timpul în care șoferii nu au fost atenți la drum a fost dublu.

Adaugă un comentariu