Campania de rechemare pentru Dacia Spring vizează siguranța pasagerilor din spate

Circa 15.000 de unități Dacia Spring sunt vizate de o campanie de rechemare de către brandul din Mioveni. Este vorba despre modelele produse între 26 aprilie și 4 octombrie 2022, unde au fost identificate probleme la centurile de siguranță pentru bancheta din spate. Deocamdată nu au fost raportate incidente cauzate de această neregulă constructivă.

Mai exact, problema centurilor de siguranță este cauzată de către retractorul din spate, dispozitiv detectat cu probleme, care nu reține corespunzător centura și poate provoca răni grave pasagerilor în cazul unui accident. Problema centurilor neconforme a fost făcută publică mulțumită sistemului european de alertă rapidă numit RAPEX.

Proprietarii europeni ai exemplarelor în cauză au fost deja anunțați, iar campania de înlocuire a retractorului centurilor din spate a început din data de 9 noiembrie. În mod evident, recall-ul este gratuit și durează mai puțin de o oră, cu o programare prealabilă într-un service autorizat.

De altfel, aceasta este și cauza pentru care mai mulți proaspeți proprietari și-au primit mașinile mai târziu decât ar fi fost programat. Dacia a așteptat să repare acele mașini înainte de a înmâna cheile clienților.

În ceea ce privește siguranța primului model electric Dacia, vă amintim că oficialii EuroNCAP au acordat mașinii un scor de o singură stea. Protecția în cazul pasagerilor adulți este de 49%, a copiilor situați în dispozitive speciale de prindere este de 56%, în timp scorul obținut la pentru protecția pietonilor ajunge la 39%. Nici când vine vorba de sistemele de asistență, Dacia Spring nu stă mai bine, cu un scor de 32%. Chiar și așa, merită amintit faptul că Spring s-a descurcat mai bine decât Renault Zoe (versiunea din 2021), model ce a primit zero stele EuroNCAP.

Sursa: Economica.net

Adaugă un comentariu