Când tapițeria din piele pune probleme

Iată câteva sfaturi despre cum poți readuce la viață tapițeria veche din piele cu ajutorul câtorva produse profesionale.

 

A venit ziua când mergeți în târg să achiziționați prima dumneavoastră mașină la mâna a doua. După îndelungi discuții, teste și verificări, vă hotărâți și o cumpărați. Dar abia acum începe chinul. Detaliile de pe caroserie trebuie refăcute, iar interiorul și tapițeria din piele nu arată așa cum vă doriți. Dacă pentru primele variante există diverse răspunsuri, astăzi vă învățăm ce ar trebui făcut în cazul unei tapițerii din piele.

De-a lungul anilor, lumina soarelui, sudoarea și căldura și-au făcut de cap pe tapițeria din piele. Să nu mai spunem de petele de grăsime, mâncare și diverse băuturi care au căzut pe parcursul timpului pe acea piele frumos brodată de jur-împrejurul scaunelor. Nu trebuie să uităm nici de faptul că acest material a îmbătrânit, iar cutele formate sunt extrem de inestetice pentru aspectul general.

Tapițeria din piele – cum să o readuc la viață?

Cum trebuie să procedez în acest caz?, ar fi întrebarea clasică. O curățare simplă nu ar fi de ajuns, iar un drum până la specialiștii capabili să  schimbe întreaga tapițerie v-ar costa mult prea mult. Noi am avut alături un expert în produse de pielărie și o serie de accesorii profesionale, menite să facă din pielea îmbătrânită o frumusețe absolută. „Cobaiul redacției Auto Bild a fost un Jeep Cherokee din 1999, a cărui tapițerie a fost privită îndeaproape de soarele arzător și neiertător al Greciei. Mai mult decât atât, în trecut, mașina i-a aparținut unui om de vânzări, iar petele de grăsime de pe tapițerie și urmele de băuturi acidulate încă mai pot fi observate fără niciun pic de efort.

După o curățare ca la carte, tapițeria din piele a fost degresată cu o substanță specială. În urma acestor procese, pielea a devenit materialul perfect pentru aplicarea unui produs menit să vindece „rănile’ provocate de trecerea timpului, dar și pe cele generate de lumina soarelui. Pentru ca pe viitor să nu mai existe probleme de acest gen, se mai aplică un material special, menit să păstreze pielea într-o stare cât mai bună.

Acum, să nu credeți că lucrurile s-au încheiat. Pielea proaspăt tratată și reîntinerită are nevoie de o atenție sporită și de o serie de curățări dese. |n cadrul procesului de reconstrucție, specialistul în tapițerii îmbrăcate în piele a folosit diverse produse dezvoltate și comercializate de ColourLock. Firma respectivă are o tradiție în zona auto și colaborează cu nemții de la Lederzentrum.  Cei care sunt interesați de astfel de produse pot accesa website-ul shop.lederzentrum.de pentru a vedea gama completă. Un kit de curățare poate costa între 25,5 euro (113 lei) și 47 de euro (208 lei).

Atunci când decideți să demarați procesul de reconstrucție, nu uitați că acesta implică foarte multă atenție și răbdare și nu recomandăm începerea sa decât atunci când sunteți convinși că aveți timpul și materialele necesare îndeplinirii misiunii până la capăt. Știm că la început lucrurile pot părea complicate, însă rezultatul final o să vă aducă satisfacție deplină.

 

  1. Înainte de începerea tratamentului 

Verificați vizual locurile unde tapițeria din piele prezintă cele mai mari probleme. Cu puțină atenție și cu produsele corespunzătoare, chiar și aceste zone pot fi refăcute complet.

tapiterie din piele  21

 

  1. Curățarea și degresarea 

Înaintea începerii procesului de reconstrucție, pielea trebuie curățată cu atenție. O perie fină și un detergent special ar trebui să vă ajute. Pentru ca operația să aibă succes, petele de grăsime nu au ce căuta pe tapițeria din piele.

tapiterie din piele  31

  1. Șlefuirea și umplerea 

Suprafețele crăpate se șlefuiesc cu un tampon cu rugozitate mică, iar golurile se vor umple cu o substanță care după uscare va rămâne moale și flexibilă. Procesul necesită atenție și răbdare din partea dumneavoastră.

tapiterie din piele  61

  1. Vopsirea tapițeriei
    Deși ați lucrat corect până acum, veți observa o serie de diferențe de nuanță. Pentru a repara acest lucru, acoperiți zonele care nu necesită uniformizare și vopsiți cu mare atenție.

tapiterie din piele  71

  1. Repigmentarea 

Vă apropiați cu pași mari de finalul procesului de reconstrucție. Cu un burete fin aplicați o soluție pentru repigmentare. Vă recomandăm să folosiți mănuși de unică folosință și să aveți multă răbdare pentru aplicarea unui strat uniform.

tapiterie din piele  81

  1. Rezultatul final

După aceste procedee, tapițeria din piele ar trebui să arate ca atunci când era nouă. Nu uitați că după atâta muncă trebuie să și întrețineți rezultatul obținut. O dată la trei luni, suprafețele trebuie retratate.

tapiterie din piele  101

 

Verdict

Oricât de indiferent ai fi, nu poți neglija la infinit modul în care arată tapițeria din piele a mașinii tale. Cu o serie de produse profesionale dedicate curățării și tratării tapițeriei din piele, cu multă, multă răbdare, dar și cu puțin timp investit, vechiul interior va arăta ca nou.

 

Adaugă un comentariu