Chinezii iubesc mașinile cu amptament mărit. BMW X1 LWB, Mercedes-Benz Clasa E LWB, Audi A4 L și Jaguar XFL au debutat la Beijing

Chinezii iubesc limuzinele cu amptament mărit, iar producătorii au simțit acest lucru motiv pentru care au pregătit o suită de modele speciale. Așa se face că în cadrul Salonului Auto de la Beijing, Audi, BMW, Mercedes-Benz și Jaguar au venit cu câte un model în versiune cu amptament mărit.

Audi A4 L – Doar pentru China

Audi înlocuiește vechiul A4 L cu un nou model. Dezvoltat special pentru piața din China, A4 L măsoară 4,81 metri lungime și are un amptament de 2,91 metri. Din punct de vedere estetic, A4 L nu primește modificări și promite cam aceeași listă de opționale pe care o putem întâlni și în Europa.

Psagerii lui Audi A4 L vor beneficia de un hotspot Wi-Fi și se vor putea conecta la intefața sistemului de infotainment extrem de facil. Un sistem audio Bang & Olufsen cu 19 difuzoare va completa interiorul lui A4 L.

audi a4 l beijing

Sub capotă, modelul german va fi disponibil cu un motor pe benzină de 2,0 litri disponibil în versiunile de 190 CP sau 252 CP. Ambele variante vin cuplate la o cutie automată cu șapte trepte și la un sistem de tracțiune integrală quattro.

BMW X1 Long Wheelbase – Doar pentru China

Asemeni lui A4 L, noul BMW X1 Long Wheelbase a fost dezvoltat exclusiv pentru piața din China. Modelul german este cu 8 centimetri mai lung, cu 2 centimetri mai lat și cu 4 centimetri mai înalt comparativ cu versiunea standard. În urma acestor modificări, spațiul la genunchi pentru pasagerii din spate a crescut cu 5 – 18 centimetri. În plus, scaunele spate pot culisa până la 13 centimetri.

bmw x1 lwb china (4)

Noul BMW X1 Long Wheelbase va fi produs la uzina Tiexi din Shenyang. Lista de versiuni disponibile pentru X1 LWB: sDrive18Li, sDrive20Li/xDrive20Li și xDrive25Li.

Mercedes-Benz Clasa E LWB – Doar pentru China

Mercedes-Benz nu putea lipsi din cadrul Salonului Auto de la Beijing. Nemții au prezentat noul Clasa E LWB. Conform oficialilor din Stuttgart, modelul are acum un amptament mai mare cu 14 centimetri, lucru care se traduce cu un plus de spațiu pentru pasagerii din spate.

mercedes-benz clasa e lwb china (11)

Tot pentru scaunele din spate, Mercedes-Benz a pregătit un compartiment de depozitare plus o mulțime de posibilități de conectare a telefonului mobil. Noul Clasa E LWB va fi produs în China pentru piața din China.

Jaguar XFL – Doar pentru China

Am păstrat pentru final noul Jaguar XFL. Asemeni celorlalte modele, britanicul este produs doar pentru piața din China și vine cu un amptament mărit cu 140 de milimetri. În aceste condiții, spațiul pentru picioare a crescut cu 157 de mm, iar cel pentru genunchi cu 116 mm.

jaguar xfl china (10)

Modelul britanic folosește noul sistem de infotainment InControl Touch Pro și sistemul audio cu 17 difuzoare. Sub capotă se află motorul de 2,0 litri turbo disponibil în versiunea de 197 CP și 236 CP. Toate versiunile vin doar alături de sistemul de tracțiune integrală și cutia de viteze cu opt rapoarte semantă ZF.

Adaugă un comentariu

Articole similare