Citroen C4 Aircross Concept – Primele imagini și detalii oficiale

Citroen a prezentat astăzi noul C4 Aircross Concept, un prototip care va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, eveniment care își va deschide porțile la finalul acestei luni. Așa cum se observă și din imaginile oferite de francezi, conceptul are un look inspirat de C4 Cactus și în locul celebrelor Airbumps integrează un set de Alloy Bumps.

Aceste elemente sunt fabricate din aluminiu și au fost obținute prin turnarea materialului în forme de fagure, iar la final au fost îmbrăcate în cauciu. La interiorul lui Citroen C4 Aircross Concept găsim două ecrane tactile cu o diagonală de 12 inchi, iar conform producătorului francez, unul dintre acestea este mobil. În plus, francezii vin cu difuzoare și microfoane instalate în fiecare scaun.

citroen c4 aircross concept (4)

Sub capotă, Citroen C4 Aircross dispune de un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta utilizează un propulsor convețional de 1,6 litri THP capabil să ofere 218 CP și 275 Nm și un motor electric de 95 CP și 200 Nm. Puterea totală oferită de ansamblul hibrid ajunge la 313 CP, iar pentru accelerația 0 – 100 km/h conceptul francezilor are nevoie de 4,5 secunde. Consumul anunțat de producător este de 1,7 litri la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 se cifrează la 39 de grame per kilometru.

Adaugă un comentariu