Citroen e-SpaceTourer: shuttle electric cu autonomie de până la 300 de kilometri

Citroen își extinde gama de electrice cu e-SpaceTourer, versiunea electrică a modelului cu nume similar. Debutul este programat pentru finalul anului.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Grupul PSA este angajat în acoperirea cât mai amplă a pieței autoutilitarelor electrice. După Opel Vivaro-e, Citroen e-Jumpy și Peugeot e-Traveller, a venit rândul lui Citroen e-SpaceTourer să se prezinte în fața publicului.

La fel ca modelele sus menționate, e-SpaceTourer are la bază platforma EMP2 a Grupului PSA și se laudă cu aceleași cifre. Shuttle-ul Citroen este animat de motorul cu 136 CP și 260 Nm, alimentat de o baterie de 50 kWh sau 75 kWh. Autonomia promisă este de 230, respectiv 330 de kilometri.

Caracteristicile de încărcare sunt și ele similare: Citroen e-SpaceTourer se poate încărca de la prize de până la 100 kW, caz în care procesul de alimentare 0-80% durează 30 de minute (pentru bateria de 50 kWh) sau 45 de minute (pentru cea de 75 kWh). Dar e-SpaceTourer primește adaptor și pentru încărcarea de la surse casnice, de 11 kW sau chiar de 7,4 kW.

Autoutilitara de la Citroen este oferită în trei versiuni de caroserie: XS (4,6 metri), M (4,95 metri) și XL (5,3 metri). Cea mai mică versiune de caroserie este oferită doar cu bateria de 50 kWh. Shuttle-ul poate găzdui până la 9 ocupanți.

Citroen e-SpaceTourer este oferit cu nivelurile de echipare Feel, Shine, Business și Business Lounge. Pe lista de dotări cu care poate fi echipat se numără, printre altele, head-up display-ul, ușile glisante cu deschidere electrică „hands free’, camera de marșarier, avertizare la părăsirea benzii de rulare, un sistem de infotainment cu diagonală de 7 inci și conectivitate Apple CarPlay și Google Android.

Adaugă un comentariu