CityMetric despre traficul din România – “De multe ori am avut impresia că șoferii au luat lecții de condus din GTA”

Numărul accidentelor rutiere în țările sărace este mai mare comparativ cu statele unde nivelul de trai este ridicat. Această frază a devenit o teoremă, iar de curând, James O’Malley, CityMetric, s-a întors din România și a făcut o afirmație extrem de interesantă.

„Tocmai m-am întors din România şi de multe ori am avut impresia că şoferii au luat lecţii de şofat din Grand Theft Auto”, a declarat James O’Malley. Acesta povestește și despre neregulile întâlnite pe străzile din București și face și o paralelă cu corupția și decesele înregistrate pe șosele.

Citește și: Iată care sunt cele mai periculoase drumuri din țară

Spre exemplu, în 2013, în România au avut loc 9,3 decese cauzate de accidentele rutiere la 100.000 de oameni, în timp ce în Marea Britanie, media este de 2,8 decese. Spre norocul nostru, Thailanda ocupă prima poziție cu 40 de decese la 100.000 de oameni.

Citește și: România se află pe primul loc în UE în topul deceselor rutiere

În același material, James O’Malley vorbește despre modul în care corupția influențează traficul și decesele din trafic, însă nu explică pe deplin mecanismul. Însă un lucru este cert: într-o țară în care mașinile sunt parcate pe trotuar și nimeni nu oprește la semnul “Stop”, atunci este foarte probabil ca guvernul statului să nu funcționeze corect.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu