Cu pași mărunți spre finalizare: Continuă lucrările la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești în baza unui nou contract

Primul drum expres din România, care se întinde pe o distanță totală de 121,18 km, este format din patru tronsoane. Primul dintre acestea, de la Craiova la Robănești, a fost realizat în proporție de 57,06% până în 21 decembrie 2022, moment în care a fost reziliat contractul cu firma Tirrena Scavi S.p.A Italia din pricina neîndeplinirii obligatiilor contractuale.

Însă lucrările la Tronsonul 1 vor prinde iar viață, mulțumită noului contract semnat de CNAIR pentru finalizarea lucrărilor. Valoarea acestuia se ridică la peste 439 de milioane de euro, fără TVA, bani care provin din Fonduri Europene Nerambursabile.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că “CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești! Asocierea turco – română trebuie să finalizeze lucrările pe cei 17,7 km în 18 luni. Iar, conform contractului, lucrările vor avea o garanție de 10 ani”.

Tronsonul 2 (Robănești – Valea Mare: 39,85 km) al primului drum expres din România a fost deschis circulației încă din primăvara anului trecut. În timp ce, „pe Tronsonul 3 progresul fizic a ajuns la 76% și, deși termenul contractual de finalizare este 2024, Antreprenorul și-a asumat deschiderea obiectivului la sfârșitul anului 2023. Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulației este programată pentru anul viitor (2024)’, a continuat Ministrul Transporturilor.

Sursa: Profit.ro

Foto: YouTube/MariusPatrulescu

Adaugă un comentariu