Dieselgate: Proprietarii vor primi banii înapoi pe mașini, dar și bonusuri de până la 10.000 de dolari

Autoritățile americane au publicat detaliile complete cu privire la acordul cu Volkswagen în cazul scandalului Dieselgate pentru mașinile echipate cu motorul diesel de 2,0 litri.

Conform acordului, fiecare proprietar al unui vehicul cu motor de 2,0 litri TDI EA 189 va primi banii înapoi pe mașină. În plus, aceștia vor primi și un bonus cuprins între 5.100 și 10.000 de dolari în funcție de anul de fabricație al mașinii. Astfel, conform calculelor, fiecare proprietar va avea de încasat între 12.500 și 44.000 de dolari, în funcție de mașina pe care o deține.

Cei care vor să renunțe la contractele de leasing vor primi jumătate din aceste sume plus bonusul de până la 10.000 de dolari. În aceste condiții, Volkswagen va avea costuri de circa 10 miliarde de dolari.

Conform aceluiași acord, grupul Volkswagen este obligat să răscumpere sau să repare cel puțin 85% dintre vehiculele afectate. Totuși, clienții sunt cei care vor alege între reparație plus bonus sau banii înapoi plus bonus. Mai mult, Volkswagen va trebui să plătească o penalizare de 85 de milioane de dolari pentru fiecare punct procentual lipsă până la 85%.

Așa cum vă anunțam și în urmă cu câteva zile, Volkswagen va trebui să se implice și într-o serie de proiecte. Unul dintre acestea constă în contribuția cu 2,7 miliarde de dolari la un fond dedicat reducerii emisiilor de oxid de azot. Alte 2 miliarde de dolari vor fi utilizate pentru promovarea mașinilor electrice.

În continuare, Volkswagen trebuie să ajungă la un acord cu autoritățile americane cu privire la vehiculele echipate cu motorul de 3,0 litri diesel.

Sursa | AutomotiveNews

Adaugă un comentariu