Enel X are în plan să monteze sute de stații de încărcare în România. Când sunt promise acestea

Enel X a anunțat că vrea să extindă rețeaua de puncte de încărcare pentru mașinile electrice cu încă 650 de stații de încărcare.

Citește și:

Dacia electrică: se poate cumpăra cu eco-voucherul de 10.000 de euro?

Transmisia cu o singură treaptă – de ce este perfectă pentru mașinile electrice

Posesorii de mașini electrice nu mai trebuie să „vâneze’ stațiile de încărcare. Soluția unui antreprenor român

O firmă românească va produce baterii pentru mașinile electrice. Care a fost investiția

CNAIR vrea să monteze stații de încărcare pentru mașini electrice pe autostrăzile A1 şi A2

Enel X anunță demararea unui proiect amplu, prin care se urmărește instalarea a 3.000 de puncte de încărcare, în Spania, Italia și România. Dintre acestea, 650 de astfel de stații vor fi montate la noi în țară. Investițiile pentru acest proiect (denumit AMBRA-E) se ridică la peste 70 de milioane de euro, dintre care 14 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene.

„În proiect sunt incluse trei tipuri de stații de încărcare, printre care și cele ultra-rapide. Stațiile de încărcare vor fi instalate pe principalele coridoare de transport și alte drumuri importante, și cu precădere în cele mai mari 20 de orașe din țară, ele fiind incluse în planul ambițios al companiei de a instala până în 2023 în jur de 2.000 de puncte publice de încărcare în România’, a detaliat biroul de presă al Enel, citat de economica.net.

Stațiile Enel X vor dispune de încărcare Quick (22 kW AC), Fast (50 kW DC)  și Ultra-Fast (până la 350 kW DC). Acestea vor putea fi accesate de utilizatorii aplicației Enel X Juice Pass, dar și de utilizatorii neînregistrați, aceștia din urmă plătind pe loc folosirea stației.

Adaugă un comentariu