Ferrari a prezentat un nou unicat, Omologata, bazat pe 812 Superfast

Ferrari a răspuns solicitării unui client european și a creat Omologata, un model produs într-un singur exemplar, bazat pe 812 Superfast.

Citește și:

Unicatul Aston Martin Victor are 847 CP și cutie manuală

Un Ferrari 360 Modena unicat a fost scos la vânzare

Nimeni nu vrea să cumpere acest unicat Rolls-Royce, în ciuda prețului… ofertant

Ferrari a publicat primele imagini cu Omologata, cea mai recentă creație a producătorului italian de supercaruri, produsă într-un singur exemplar. Este o comandă pe care Ferrari a onorat-o față de un client european. În mod deloc surprinzător, prețul pentru această lucrare unică nu a fost menționat.

Ce știm despre Omologata este că are la bază modelul 812 Superfast, cel mai puternic Ferrari cu V12 produs vreodată. Față de modelul de serie, Omologata a primit numeroase modificări vizuale. Conform italienilor, doar parbrizul și farurile au fost păstrate. Restul caroseriei a fost redesenat, amintind prin liniile sale de modele istorice Ferrari.

Nu s-au făcut mențiuni privind ansamblul propulsor, însă cel mai probabil acesta rămas neschimbat. Are, oricum, cifre lăudabile: 6,5 litri, 800 de cai-putere, 718 Newtoni-metru, accelerație 0-100 km/h în 2,9 secunde.

Adaugă un comentariu