Unicatul Aston Martin Victor are 847 CP și cutie manuală

Aston Martin Victor preia elemente de la Vulcan, One-77 și Valkyrie și le mixează într-un GT absolut intimidant. Și pe măsură de puternic.

Citește și:

Mercedes A 45 AMG de la Posaidon este la fel de rapid ca Aston Martin Vanquish

Aston Martin prezintă noul său motor: TM01, un V6 de 3.0 litri

Aston Martin Vantage Roadster – pregătiri de vară

Cel mai frumos Aston Martin din 2019? DBS Superleggera Concorde!

Divizia de personalizare Q by Aston Martin a prezentat cel mai nou produs al său, o mașină unică din toate punctele de vedere, începând cu numărul de exemplare produse: doar unul. Un omagiu adus lui V8 Vantage din anii ’70-’80, Aston Martin Victor face trimiteri vizuale către modelul original și păstrează spiritul acestuia, însă se folosește de cele mai noi tehnologii pentru a livra cifre impresionante.

Spre exemplu, sub capotă are un V12 aspirat, de 7,3 litri, care a fost modificat de Cosworth și acum se laudă cu nu mai puțin de 847 CP și 821 Nm — mai mult decât iterația anterioară a acestei motorizări, Aston One-77, care avea 760 CP și 750 Nm. Puterea este trimisă roților spate printr-o cutie manuală cu șase trepte; Victor este, așadar, cel mai puternic Aston Martin cu transmisie manuală produs vreodată.

Britanicii nu au publicat cifrele de performanță pentru Victor, însă au menționat că pachetul estetic exterior este funcțional: la 160 km/h, produce cu peste 30% mai multă forță de apăsare decât modelul de competiție Vantage GT4. Suspensiile sunt preluate de la Vulcan.

Prețul speculat pentru acest unicat ar fi de 2,7 milioane de dolari americani.

Adaugă un comentariu