Mercedes A 45 AMG de la Posaidon este la fel de rapid ca Aston Martin Vanquish

Dacă te întrebai de câți cai-putere ar avea nevoie un Mercedes-Benz A 45 AMG pentru a rivaliza cu un Aston Martin la viteză maximă… a aflat Posaidon.

Citește și:

Reguli noi: ce trebuie să știe șoferii despre deplasarea la service

Există mașini care oferă un pachet complet de performanță, suficient de satisfăcător încât să crezi că nu mai ai nevoie de altceva. Spre exemplu, un A 45 AMG de la Mercedes-Benz.

În cea mai recentă versiune a sa, motorul L4 supraalimentat de sub capota lui A 45 AMG a fost urcat până la 421 de cai-putere (și 500 de Newtoni-metru), ceea ce îi conferă supercompactei o accelerație 0-100 km/h de 3,9 secunde și o viteză maximă (cu pachetul AMG Driver’s) de 270 km/h.

Încă nesatisfăcător? Du-l la Posaidon și îți prepară ei un kit RS 525, care vine — ai ghicit! — cu 525 de cai-putere, cuplul motor crescând și el la 600 de Newtoni-metru. Sprintul 0-100 km/h suferă și el modificări: scade de la 3,9 la 3,4 secunde. Viteza maximă, mulțumită atât puterii cât și kitului aerodinamic al caroseriei, crește până la 324 km/h. Sunt multe supercaruri de sute de mii de euro care ating această viteză maximă, Aston Martin Vanquish și McLaren 570 GT fiind doar două exemple.

Nu știm cât anume costă pachetul RS 525, însă bănuim că vei trece pragul celor 100.000 € (mașină + modificări) după ce termini operația. Posaidon lucrează între timp la un pachet „Plus’, care promite și mai mulți cai-putere storși din motorul de 2,0 litri, alături de îmbunătățiri ale sistemelor de frânare și evacuare.

Important este să ai tracțiune integrală, pentru a pune eficient puterea jos — o lecție pe care acest VW Golf GTI încă trebuie să o învețe.

Adaugă un comentariu