Fiat Tipo primește dotări noi și o versiune Cross

Fiat Tipo tocmai a trecut printr-un facelift, ocazie cu care a fost îmbunătățit și a primit dotări noi, dar și o nouă versiune: Cross Variant.

Citește și:

Fiat 500e are versiune cu patru uși. Două sunt pe partea dreaptă

VIDEO: Fiat Uno vs BMW Seria 5, sau cum a evoluat siguranța auto în 30 de ani

Fiat a împlinit 120 de ani de la înființare

Fiat a prezentat primele imagini și informații cu Tipo facelift, modelul remarcându-se acum printr-o siglă mai mare, faruri și blocuri optice spate cu LED, bara față și jantele redesenate — cu dimensiuni de până la 17 inci — și inserții cromate la exterior.

Însă marea noutate aici este Tipo Cross, bazat pe versiunea hatchback, care primește elemente de protecție din plastic negru, scuturi argintii și roți mai cărnoase. Totodată, suspensia lui Tipo Cross a fost modificată, versiunea având o gardă la sol cu 4 centimetri mai mare decât în cazul modelului standard.

În habitaclu, noul Tipo primește instrumentar de bord cu ecran de 7 inci, ecran central de 10,25 inci pentru sistemul multimedia UConnect 5, dar și volan redesenat.

Gama de motorizări pentru Tipo este extinsă cu un motor cu trei cilindri, de 1,0 litri, capabil să producă 100 de cai-putere și 190 de Newtoni-metru. În ciuda faptului că este mai mic, motorul de un litru este mai forțos decât omologul său de 1,4 litri, care are 95 de cai-putere și 127 de Newtoni-metru. În plus, spune Fiat, motorul de 1,0 litri se laudă cu „consum și emisii îmbunătățite considerabil’. Pentru doritorii de diesel, Fiat propune unitatea de 1,6 litri, cu 130 de cai-putere, sau versiunea mai frugală cu 95 de cai-putere.

Adaugă un comentariu

Articole similare