Ford România va renunța la o parte din angajați din cauza cererii scăzute pentru mașini

Cererea scăzută de mașini în Vest forțează luarea de decizii grele la Ford România: nu toate contractele de muncă pe perioadă nederminată vor fi prelungite.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Ford România a luat hotărârea de a nu mai prelungi unele contracte de muncă pe perioadă determinată, ca urmare a cererilor scăzute de mașini pe piețele din Vestul Europei, puternic lovite de criza coronavirusului.

„Ford revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite’, explică Ford, citat de Lifenews.

Ford ar urma să încheie colaborarea — după finalizarea perioadei contractuale — cu 200 dintre cei 6.300 de angajați ai săi, adică aproape 3% din forța de muncă actuală. Din cei 6.300 de angajați, circa 1.600 sunt încă în șomaj tehnic; producția a fost reluată cu doar două schimburi.

Adaugă un comentariu