Formula 1 – Hamilton câștigă în Austria după un incident cu Rosberg în ultimul tur. Tensiunea în echipă crește.

Nu a trecut prea mult de la incidentul de la Barcelona, în care Lewis Hamilton și Nico Rosberg au ieșit împreună din cursă după ce s-au acroșat la doar câteva viraje după start. Atunci, echipa a promis că astfel de incidente nu vor mai exista. Însă era clar că cei doi piloți nu pot fi opriți în a se lupta pentru fiecare punct din clasamentul general.

 

Cursa de pe Red Bull Ring, din Austria, a început sub amenințarea ploii, dar totuși pe anvelope de uscat. Cu strategii diferite, Rosberg și Vettel, plecați din pozițiile 8 și 9 au avansat rapid. În față, Hamilton se distanța cu fiecare tur de un Kimi Raikkonen incapabil să susțină un ritm mai rapid. Cu o strategie unică în pluton, germanul Vettel a rămas pe anvelopele Super Soft 27 de tururi, peste dublu față ce ceea ce propunea Pirelli pentru această cursă, moment în care, pe linia dreaptă, anvelopa dreapta spate a explodat și a urmat un abandon. Intrarea SafetyCar-ului pe pistă a creat condițiile perfecte pentru finalul exploziv.

Conjunctura a permis ca Rosberg să ajungă la conducere, unde a rămas și după ultimul schimb de anvelope. Nico a ieșit pe Super Soft, iar Lewis pe Soft, deci anvantaj pentru german. Chiar și așa, Hamilton a reușit să-l lipească pe pilotul german și a lansat un atac în ultimul tur, după primul viraj. Cei doi au mers unul lângă altul spre virajul doi, cu Rosberg pe interior, dar cu Hamilton mai rapid. Germanul a forțat frânarea, a ratat apexul și a ieșit larg în viraj, lovindu-l pe Hamilton care era poziționat pe exterior. În urma incidentului, Nico și-a distrus nasul mașinii și a fost nevoit să încetinească, pirzând trei poziții în ultimele viraje. Lewis s-a impus, fiind urmat de tânărul Max Vestappen și Kimi Raikkonen.

13568820_10153633738967411_4161720951463970520_o

Incidentul dintre cei doi piloți Mercedes putea fi evitat, oficialii mărcii fiind indignați (chiar furioși) că așa ceva s-a repetat după discursul aspru ce a urmat cursei din Catalunia, ei luând în considerare posibilitatea introducerii ordinelor de echipă pentru viitor. După cursă, Nico a fost penalizat pentru incident, dar cele 10 secunde nu au contat, avansul acestuia față de locul 5 fiind mai mare. După ce a câștigat primele patru curse din sezon, germanul mai are un avans de doar 11 puncte față de Lewis, ceea ce garantează spectacolul pentru cursele viitoare, dar și că cei doi piloți Mercedes vor fi la cuțite pe viitor.

 

 

Adaugă un comentariu