Formula 1 – Lewis Hamilton a câștigat în Barcelona

Weekend-ul acesta a fost unul interesant pentru fanii Formulei 1. În Barcelona, actorii din Marele Circ s-au duelat și au reușit să facă spectacol. Sebastian Vettel reușește să-l depășească pe Hamilton imediat după stingerea semaforului și să treacă la șefia cursei. În spatele acestora, Bottas plecă excelent, în timp ce Max Verstappen și Kimi Raikkonen se ating și sunt nevoiți să abandoneze.

Cursa a continuat cu Vettel în poziția de lider, însă Hamilton nu pierde contactul cu germanul. Imediat după primul schimb de pneuri, cei doi piloți de top se angajează în dueluri spectaculoase. Hamilton îl presează pe Vettel, dar nu reușește să inițieze atacul decisiv. Turul cu numărul 44 aduce și momentul mult așteptat la boxele Mercedes: Hamilton trece glonț pe lângă Vettel pe linia de start-sosire.

Vettel rămâne în spatele britanicului, dar nu reușește să-l mai prindă, iar astfel, Hamilton prinde a doua victorie a sezonului. Valtteri Bottas se confruntă cu probleme la motor, iar astfel este nevoit să abandoneze de pe poziția a treia. Daniel Ricciardo profită de acest lucru și încheie cursa de la Barcelona pe ultima poziție a podiumului.

Sergio Perez și Ocon, piloții Force India reușesc să pună mâna pe locurile 4 și 5, în timp ce pe poziția a șasea a încheiat Hulkenberg. Carlos Sainz Jr, Pascal Wehrlein, Kvyat și Grosjean completează top ten-ul.

Foto | Mercedes-AMG

Adaugă un comentariu