Formula 1 spune la revedere cursei din Rusia

Relațiile devin din ce în ce mai tensionate cu fiecare entitate în ceea ce privește relația cu Rusia. Volkswagen a oprit producția uzinelor din Rusia, în timp ce Audi, Aston Martin, BMW, Ford, Honda, General Motors, Jaguar Land Rover, Volvo, dar și alții au anunțat că nu vor mai livra mașini către Federația Rusă.

Totodată, a fost confirmată informația cum că Marele Premiu al Rusiei a fost anulat. Și nu doar pentru 2022, ci pentru o perioadă nedeterminată. Contractul cu Rosgonki, promotorul Marelui Premiu din Soci a fost desfăcut fără drept de apel.

Decizia a fost luată după o întâlnire a echipelor din Formula 1, FIA și a oficialilor Marelui Circ. Presiunea a venit din partea unor piloți, inclusiv a actualului campionului en-titre Max Verstappen și a multiplului deținător al titlului mondial Sebastian Vettel, care au menționat că nu vor participa la Marele Premiu al Rusiei dacă se va ține.

Deocamdată nu a fost anunțată decizia de a înlocui evenimentul din Rusia cu un altul, chiar dacă ar însemna dublarea unui Mare Premiu din calendarul actual. Situația din 2020 și 2021 a inclus, în ultim moment, circuitele din Imola, Mugello, Portimao și Istanbul Park, cu Red Bull Ring și Silverstone, cele din urmă susținând câte două etape.

Inițial, FIA a luat decizia ca piloții de naționalitate rusă și bielorusă să poată participa la compediții, însă doar sub un steag neutru. Totuși, se pare că Nikita Mazepin părăsește echipa Haas, alături de sponsorul Uralkali. Înainte de asta, echipa Haas a renunțat la culorile steagului Rusiei care erau desenate pe monopostul de anul acesta.

Adaugă un comentariu